Çan Ziraat Odası, Çan İlçe Tarım Müdürlüğü ve Doğan Bey Un Fabrikası iş birliğiyle Çan ilçesine bağlı Çekiçler Köyü'ndeki un fabrikasında Toprak Mahsulleri Ofisi açıldı.

Açılış ziyaretinde Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin, İlçe Tarım Müdürü Belma Türe, TMO çalışanları ve mahalle muhtarları da hazır bulundu. Toprak Mahsulleri Ofisi, üreticilere ürünlerini teslim etmeleri ve ödemelerini alabilmeleri için bir merkez olarak hizmet verecek. Ürün bedelleri, TMO'ya teslim edildiği tarihten itibaren 30 gün içinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacak.

 Toprak Mahsulleri Ofisi'nin açılması, çiftçilere büyük kolaylık sağlayacak ve tarım ürünlerinin alım süreçlerinin daha düzenli ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacak. Bu kapsamda, üreticilerin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla randevulu alım sistemi uygulanacak.
 
ÇİFTÇİLERE SAĞLAYACAĞI KOLAYLIKLAR
Açılış töreninde konuşma yapan Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, "İlçemiz ve Yenice dahil olmak üzere çiftçilerimiz için büyük bir kolaylık olacak olan ofisin, tüm çiftçilere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bereketli bir yıl olsun. TMO çalışanlarına da kolaylıklar diliyorum" şeklinde konuştu.

Haber: Veysel Akın Salkın