Ezine Belediyesi ve Hizmet-İş sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alındı. Ezine Belediyesinde gerçekleşen imza törenine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, Hizmet -İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz ve Ezine Belediyesi Encümen üyeleri katıldı.
 
Gerçekleştirilen imza töreni sonrasından açıklamalarda bulunan Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, işçilerin imzalan iş sözleşmesinden daha fazlasını hak ettiğini söyledi.Başkan Babaoğlu:“ Arkadaşlarımızın alım gücünü iyileştirmek, hayat standartlarına katkıda bulunmak bizim içinde en büyük sevinç kaynağıdır. İşçinin alın teri soğumadan ücretinin ödenmesi istenmiştir. Hiçbir zaman hak yemedik. Bundan sonra da hak yemeyeceğiz. İmkânlarımız ölçüsünde de işçilerimizin alın terini artırarak vereceğiz. Hepiniz biliyorsunuz. Sendikal çalışmalarda sendikalar kurumlardan ücret artışı almak için olanca efor sarf etmekteler. Ancak biz masaya oturduğumuzda sendikadan fazla biz acaba daha ne kadar verebiliriz onun gayreti içerisinde olduk. Sizlerin bu sendikal sözleşmede bana güvendiğinizi ifade etmişsiniz. Bu konuda da sizlere teşekkür ediyorum. Bugün yaptığımız sözleşme imza attık artık önümüze bakacağız. Hepiniz biliyorsunuz ki çalışmadan almak mümkün değil. Siz ne kadar çok çalışırsanız bizler de sizlere o kadar yakın oluruz. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Bugünden itibaren gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Birincisi kendi aileniz için ikincisi yaşadığınız şehre hizmet için olacak. Bu sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sözleşmenin personelimize, belediyemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
 
Hizmet-İş Sendikası İl Başkanı Vedat Yılmaz ise sözleşmemizde taban yevmiyeye %20 oranında, sosyal haklara %25 oranında artış olacaktır. Bundan dolayı Belediye Başkanımıza işçi arkadaşlarımız ve sendikamız adına teşekkürlerimi sunuyorum dedi.
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi