Gelibolu’da özellikle sentetik uyuşturucu madde kullanımının artması, bu tür maddelerin ilçede son bir ay içinde ölümlere sebep olduğu iddiaları ve bazılarının da son anda kurtulması dikkatlerden kaçmadı. İlçenin tanınmış isimlerimden, yerel ve ulusal basında uzun yıllardır görev yapan gazeteci Doğan Zelova, sosyal medya üzerinden uyuşturucuyla mücadele başlatarak, bu konuda ses yükselten isim oldu. Tecrübeli gazetecinin bu çağrısında çok sayıda dostu da mesajlarıyla destek verdi.
 
Zelova konuya ilişkin açıklamasında, “Bir gazeteci olarak bu tür haberleri mahalle baskısı, aile baskısına rağmen yapıyoruz. Ne zaman ailelerin kendi başlarına geldiğinde, canları yandığında bu illetin ne kadar kötü olduğunu anlıyorlar. O zamanda iş işten geçmiş oluyor. Bir şeyler yapmak lazımdı. Çünkü artık okullara kadar iniyor bu iş. Birinin susmaması gerekiyordu, bende onu yaptım. Uyuşturucuyla mücadelede cezaların ağırlaştırılması gerektiğini düşünüyorum. ‘İçiciyim’ deyince serbest kalıyorlar. Satıcılara ağır cezalar verilmesi gerekiyor. Çünkü ölümü sebebiyet veriyorlar” dedi.
 
Bir kişinin bu mücadelede başarılı olamayacağını ve bu mücadeleye derneklerin, ailelerin özellikle annelerin katılmasını isteyen Doğan Zelova, “Bir annenin önünde hiçbir güç duramaz” diyerek, herkesin üzerine düşen görevi yapmasını ve bu tür insanları polise bildirmeleri gerektiğini söyledi.
 
Haber: Ersan KÜÇÜKKURU