MHP İl Başkanı Hakan Pınar, il yönetimi ve partililerin de katılımıyla Ayvacık Yukarıköy’e gitti MHP’li vekiller Arzu Erdem ve Baki Şimşek. Burada ilk olarak Vali Orhan Tavlı ve Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez ile bir araya gelerek ,geçmiş olsun dileklerini iletip son durum le ilgili bilgi aldı. Sonrasında ise köyde yıkılan ve hasar gören evleri inceleyen heyet, depremzedelerle buluştu. Dertlerini dinleyip, ihtiyaçlarını sordukları yöre halkına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin selamını da iletti. Daha sonra köy kahvesinde bir ufak toplantı gerçekleştiren MHP’li vekiller, vatandaşların taleplerini topladı. Burada gözlemledikleri eksikleri not alarak genel merkeze ileteceklerini aktardı.

“Tespitimizi Yaptık, Rapor Olarak Sunacağız”
Mersin Milletvekili Baki Şimşek, bölgedeki inceleme ve depremzedelerle gerçekleştirdiği görüşmeler sonrasındaki izlenimlerini şöyle aktardı; “Deprem bölgesi olan Ayvacık ve köylerinde yaptığımız ziyaretlerde 1000'e yakın evin hasar gördüğü ve yaklaşık 8000'e yakın bölge insanının da tedirginliğinin devam ettiğini görmekteyiz. Bugün de ufak çaplı sarsıntılar oldu. Tabi deprem öldürmüyor ama çaresizlik öldürüyor. Bizim de bu acılardan gereken dersi çıkarmamız lazım 5.3'lük depremle 1000'e yakın deprem hasar görüyorsa bir yerlerde yanlış yapıyoruz demektir.  Genel Başkanımızın talimatı ile geldiğimiz bu bölgede, tespitimizi yaptık ve bunu partimize rapor olarak sunacağız. İvedi olarak hükümetten bu bölgedeki konutların önümüzdeki kışa kalmadan, bu bölgenin mimarisine, kültürüne göre inşa edilmesi. Bölgede tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımızın talepleri evlerinin kendi arazilerinin üzerinde yapması noktasında. Biz de yaptığımız bu tespitleri Ankara'da dile getireceğiz. Hayvancılık ile uğraşan vatandaşların yıkılan ağıllarını yapmak için Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında da gereken bilgiler vereceğiz. Onun dışında bu bölgenin afet bölgesi ilan edilerek bölgedeki çiftçilerimizin ve hayvancılık ile uğraşan insanlarımızın tarım kredi ve zirai kredilerinin ertelenmesi ve burada yaşayan insanlarımıza destek verilmesini sağlayacağız. Onun dışında Valimiz, Kaymakamımız ve AFAD Başkanımız acil yaraları sarmış ama bizim yörüklerimiz gururlu insanlardır bir an önce kendi evlerine girip kendi imkanları ile yaşamak isterler. Bizi bu durumda en çok sevindiren şey ise can kaybının olmaması.”

“Eminim ki devlet üzerine düşeni yapacaktır”
İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ise şu şekilde konuştu; “MYK Üyelerimiz ile Depremin yaşandığı köyleri gezdik ve incelememeler yaparak yerinde tespitler yaptık. Yaptığımız incelemelerde şunu gördük, sarsıntılar ile 1000'in üzerinde hasar görmüş evler var bunların 400'ü ağır hasarlı. Bunların dışında eksikler tespit ettik. Bazı yerlerde konteyner eksikliği vardı. Bunları da ziyaret ettiğimiz valimize ve Kaymakamımıza ilettik. Bunların dışında biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bunlar ile ilgili bir rapor hazırlayıp Genel Merkezimize sunacağız. Sunduktan sonra da Türkiye Büyük Millet Meclisimize, özellikle bu afet dolayısı ile mağduriyet yaşayan veya bundan sonra afetin sürmesi halinde mağduriyet yaşayacağı öngörülen kişiler ve haneler ile alakalı gerekli çalışmaların yapılmasını da mutlaka sağlayacağız. Bu anlamda Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerekli mücadeleyi vereceğiz.  Yaptığımız çalışmalarda şunu da gördük; Evet Çanakkale Kahraman bir kent ve Çanakkale'de yaşayan Yörüklerimiz, ağırlıklı olmak üzere her birinin 'Devletimiz sağ olsun' dediklerini duyduk. Burada Türk insanının gönlünün ne kadar feraset sahibi olduğunu da görebildik. Tek istedikleri yıkılan, hasar gören evlerinin devlet tarafından yeniden yapılması. Bunun dışında başka hiçbir şey istemediklerini söylediler. Bu evlerin devlet tarafından yapılması da onların hakkı olması gereken de bu hatta daha önceden bu tür önlemlerin alınması gerekiyordu. Bu anlamda eminim ki devlet üzerine düşeni yapacaktır.”
 
Ersan KÜÇÜKKURU
 


Kaynak: Haber Merkezi