Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan’ın daveti ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Kardiyoloji Doktoru Doç. Dr. Hakkı Kaya, ‘’Kalp Sağlığımız İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz’’ hakkında Bayramiç halkına seminer verdi.

Bayramiç Belediye düğün salonunda yapılan seminere çok sayıda kişi katılım sağladı. Ziraat Odası Başkanı İsmail PEHLİVAN, Doç. Dr. Hakkı Kaya’ya vermiş olduğu seminerden dolayı Coğrafi İşaret Tescilli “Bayramiç Tahin Helvası” hediye etti.
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Kardiyoloji Doktoru Doç. Dr. Hakkı Kaya, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan’ın daveti ile Bayramiç Belediye Düğün Salonunda Bayramiç halkı ile buluşarak kalp sağlığı hakkında tüm soruları yanıtladığı bir seminer verdi.
Ziraat Odası Başkanı Pehlivan, Doç. Dr. Hakkı Kaya’ya vermiş olduğu seminerden dolayı Coğrafi İşaret Tescilli “Bayramiç Tahin Helvası” hediye etti.
Doç. Dr. Kaya,  Kardiyoloji nedir? Kardiyoloji hangi hastalıklara bakar, en tehlikeli kalp hastalıkları Kalp hastalıklarının en önemli belirtileri nelerdir, Kardiyolog kime denir, ne iş yapar, ne zaman kardiyoloğa gitmek gerekir, tansiyon için hangi bölüme gidilir gibi çok  çeşitli sorulara yanıt verirken önerilerde de bulundu.
Kardiyolojik hastalıklar konusunda vatandaşları uyaran Doç. Dr. Kaya, Çikolata, bisküvi, poğaça gibi doymuş yağ asitleri içeren besinleri azaltın. Hazır, işlenmiş gıdaları tüketmekten kaçının. Zeytinyağı, avokado, ceviz, fındık ve balık gibi besinlerin doymamış yağ asidi içeriği fazla olduğu için ağırlıklı olarak tüketebilirsiniz. Meyve ve sebze tüketimini arttırın. Lifli gıdalar tüketin. Yiyeceklerdeki tuz ve şeker oranını azaltın. Sigara içmeyin ve sigara içilen ortamlarda bulunmayın. Alkolü azaltın. Yaşamınızdaki stresi mümkün olduğu kadar azaltın ya da kontrol altına almaya çalışın. Haftada 2 kez balık tüketin. Vücut kitle indeksiniz ve bel çevresi ölçümünüz yüksekse uygun yöntemle kilonuzu kontrol altına alın” dedi.
 
Haber Merkezi