Başkan Arslan AK partili meclis üyelerine; ‘’Bana nasıl konuşmam gerektiğini öğretmeyin’’ dedi.
 
Dün gerçekleşen Kepez Belediyesi Nisan Ayı Belediye Meclisi Toplantısında Ak Partili üyeler ve Belediye Başkanı Birol Arslan arasında işe alım sayıları konusunda gerginlik yaşandı. Ak Partili üyeler ile Başkan Arslan arasında başlayan işçi sayısı tartışması, üslup tartışmasına dönünce AK Partili üyeler meclisi terk etti. Ak Partili Kepez Belediye Meclis Üyeleri Vildan Uysal, Hüseyin Dalaklı, Serkan Kale ve Erkan Kürşat Ertürk meclisi terk etti. AK Parti Belediye Meclis Üyesi Serkan Kale geçtiğimiz günlerde son dönem boyunca kaç kişinin işe alındığını bilgi edinme yasası kapsamında talep etti ve talebe yazılı yanıt verildi. AK Partili üyeler Başkan Arslan tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan 3 yıllık faaliyet raporunda Başkan Arslan’ın farklı bir sayı verdiğini, ayrıca AK Partiye yönelik ithamlarda bulunduğunu Kepez Belediyesi Nisan Ayı Belediye Meclisi Toplantısında dile getirdi. Başkan Arslan verilen yanıtın tekrardan meclis toplantısında İnsan Kaynakları Müdürü tarafından okunmasını talep etti. Yanıt okunmadan AK Partili üyeler ve Başkan Arslan arasında üslup tartışması başladı.  AK Partili üyeler Başkan Arslan’ndan özür beklediklerini de sözlerine eklediler.
 
Başkan Arslan; ‘’Bana nasıl konuşmam gerektiğini öğretmeyin’’
 Gerginlik ardından konuşan Başkan Arslan, “Benim hakkımda yapmış olduğunuz yalan ve iftiraların ardından özür dilemesi gereken sizlersiniz” diyerek kamuoyu bilgilendirmesi yapmaya başladı. O sırada parti isminin AK Parti Grubu olarak okunması gerektiğini vurgulayan AK Partili üyeler Başkan Arslan’dan düzeltme talep etti. Başkan Arslan ifadesini düzeltmeyince gerginlik tırmandı.   Başkan Arslan, “Bu meclisin Başkanı benim. Bana nasıl konuşmam gerektiğini öğretmeyin. Ben tüm gruplara aynı şekilde sesleniyorum Arka tarafta entrikalar çevirip, bir de bize selam veriyorsunuz. Daima kamuoyunu yalanlarla yanıltıyorsunuz, ama inanmıyorlar” dedi. AK Partili üyeler, bu konuşmanın ardından meclisi terk etti.
 
 
AK Partili Gılafçı; ‘’Yapılan bu saygısızlıkları ve iftiraları kabullenmemiz mümkün değildir’'
 Ak Parti Kepez Belde Başkanı Cihat Gılafçı, Meclisi terk eden üyeler ile hemen sonrasında yazılı bir basın açıklaması yaparak; “Kepez’de diktatörlüğe geçit vermeyeceğiz. Daha önce de defalarca dile Getirdiğimiz Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’ın halkın %49 oyu ile seçilerek yerelde muhalefet görevini verdiği Ak Parti Kepez Belediye Meclis Üyelerimize ve partimizin kurumsal kimliğine yapmış olduğu saygısızlıklara ve iftiralara bugün bir yenisini eklemiştir. Geçtiğimiz günlerde Kepez Belediyesinin yapmış olduğu basın toplantısında aslı olmayan gerçeği yansıtmayan ithamlar ile Ak Parti Kepez Belde Teşkilatımıza iftiralar atmıştır. Bu iftiralar karşısında tepkisini dile getiren belediye meclis üyelerimize yönelik ısrarla 3 yıldan beri sürdürdüğü taciz aşağılayıcı tavırların yanı sıra partimizin kurumsal kimliğine yönelik fütursuzca eleştiri ötesi yaptığı konuşmalara artık dur demek için meclisi terk ettik. Adı özgür kendisi diktatör belediye başkanı Birol Arslan’ın bu tavırları sürdüğü müddetçe aynı şekilde cevap vermeye devam edeceğiz. Ak parti olarak kim olursa olsun yapılan her hizmeti destekledik yanında olduk ancak bu saatten sonra Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan İle yollarımız ayrılmıştır. Yapılan bu saygısızlıkları ve iftiraları kabullenmemiz mümkün değildir. Belediye meclis üyelerimiz bu yakışıksız tavırlara meclisi terk ederek tepkilerini göstermişlerdir” ifadelerine yer verildi.


Gülçin AKIN