1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu 26 Şubat’ta hizmette açılmaya hazırlanırken, Gelibolu ilçesinde Kavakköy Beldesinden geçen otoyol üzerindeki tabela ve levhalarda yapılan isim değişiklikleri tepki çekti. Daha önce yönlendirme levhasında, kavşakta ve gişelerde yer alan ‘Kavakköy’ ibaresinin ‘Evreşe’ olarak güncellenmesi soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Duruma tepkisini gösteren Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça’nın, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarında ‘Boğaza Köprü Yaparken, Gönül Köprülerini Yıkmayalım’, ‘Cefası Kavakköy’e sefası Evreşe’ye!’ ifadelerinin yer aldığı 2021 yılı Haziran ayına ait resimlerde ‘Kavakköy Kavşağı’ olan tabelanın 2022 Şubat ayı itibariyle ‘Evreşe Kavşağı’ olarak değiştirildiği görüldü. Yine öncesinde ‘Kavakköy’ yazan otoyoldaki yönlendirme levhasındaki kısmın ‘Evreşe’ yapıldığı ve ‘Kavakköy Gişeleri’ şeklindeki tabelanın da ‘Evreşe gişeleri’ olarak değiştirildiği gözlendi. 

İsim değişikliğine yönelik güncellemelerin neden yapıldığını merak eden Kavakköylüler, bu duruma karşı sessiz kalmayacaklarını bildirdi. Başkan Kopça’nın paylaştığı ‘Haksızlığa sessiz kalmıyoruz’ başlığı altında yer verilen görselde de ise “1915 Çanakkale Köprüsü ve otoyolu, Kavakköy Beldesi sınırları içinde kalan T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünün erişim kontrollü karayollarından trafik işaretlene standartları şartnamesine aykırı olarak yapılan Kavakköy isim Hakkımızın kaldırılarak, bir karış toprağı gitmeyen Evreşe isim hakkının kullanılmasına karşı yapılacak basın açıklamamıza 7’den 70’de tüm halkımızı davetlidir” ifadeleri kullanıldı.
Kavakköy’de 20 Şubat 2022 Pazar günü saat 14.30'da belediye önünde konuyla alakalı basın açıklaması yapılacağı bildirildi.

Ersan KÜÇÜKKURU