İYİ Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran, Biga ilçesinde gerçekleşen Atatürk’e hakarete varan sözlerin yer aldığı programa tepki göstererek açıklamalarda bulundu.
 
Gapran yazılı açıklamasında şu cümleleri kurdu; “Abdurrahman Uzun denen kendini bilmez, geçtiğimiz günlerde, 24 Aralık'ta Biga Belediyesi tarafından organize edilen bir programa konuşmacı olarak katıldı. AKPARTİ Biga Belediyesi'nin etkinliğinde konuşan Abdurrahman Uzun’un, Avrupa Birliği'nin kuruluşunu anlatırken Atatürk'ün Cumhuriyet'i ilan etme sürecindeki ‘Beyler, yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz’ sözünü tiye alma hadsizliğini şiddetle kınıyoruz.  Asıl üzüntü veren olay ise, başta Biga Belediyesi olmak üzere konferansa katılan Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Biga Belediye Başkan Yardımcıları Sıtkı Keçeci ve Nazım Hikmet Keskiner, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl ve İlçe yöneticileri ve salonda bulunan vatandaşların bu hadsizliğe hiçbir tepki vermemesidir.
 
Büyük Önder, Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsına isim vermeden de yapılan bu saygısızlığın büyük üzüntüsü içerisindeyiz. Böyle hadsizlere tepki verememenin Türk olabilmeyi başarmış hiçbir kimseye yakışmadığını söylemek isteriz. Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir liderin böyle stand up gösterilerine ve en önemlisi siyasete de alet edilmemesi gerektiğine tüm kalbimiz ile inanıyor ve bu doğrultuda hareket ettiğimizi tüm kamuoyunun bilgisine sunmak istiyoruz. 18 yıldır ülkenin bu denli kutuplaşmasına, kurucumuz, dünyanın örnek gösterdiği ve örnek aldığı Mustafa Kemal Atatürk’e, yapılan bu tür saldırılara parti ayrımı göstermeksizin tepki göstererek son bulmasını arzu eder, bu tip hadsizlere başta Biga olmak üzere tüm Çanakkale halkının hakedeceği değeri vereceği kanaatindeyiz.”