CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, Biga Belediyesi tarafından organize bir programda konuşmacı olan ve dolu bir salona hitap eden Abdurrahman Uzun’nun söylemlerine tepki gösterdi.

CHP’li Ural, “Cumhuriyetin kuruluşuna ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatan Uzun’a diyeceklerimiz tabi ki var ama asıl sözümüz, onu getiren ve konuşturanlara ve çiçekle tebrik edenlere. Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet’i kuranlara laf söyleyenlere çok net bir sözüm var; bunun hesabını vereceksiniz” diyerek yaptığı basın açıklamasında şu cümleleri kurdu; “Ülke yönetmeyi, sorunları çözmeyi, milletin derdine derman bulmayı çoktan bırakmış olan iktidar partisi; halkın yükselen çığlığından da rahatsız ki düzenledikleri özel programlarla kendilerini güldürecek etkinlik arıyor. Fakat bunu bile beceremiyor! Son dönemde bakanlık makamlarından ilçelere davet edilen konuşmacılara kadar, saraylarda oturanları güldürme çabasını en fazla sarf edenlerin en çok tercih edilenler olduğunu görüyoruz. Bir siyasi partinin çıtasının bu denli düşmesini ibretlik bir hikaye olarak herkes aklında tutacaktır. Türk siyasal hayatına bir ibret hikayesi olarak çoktan geçmiş olan AKP, çok geçmeden yöneticilerinin ‘Ben de oradaydım’ demeye dahi utanacağı bir etkinlik rezaletine daha imza attı.

Geçtiğimiz hafta Biga ilçemizin AKP’li Belediye Başkanı tarafından düzenlenen, AKP milletvekili Jülide İskenderoğlu, il kadın kolları başkanı ve il gençlik kolları başkanının da katıldığı izahı olamayacak seviyede mizah duygusundan yoksun bir programla ülkemizin kuruluş mücadelesiyle, kurucularıyla alay edilmeye çalışıldığını sosyal medyaya yansıyan görüntülerle öğrendik. Biga’da düzenlenen etkinlikte sarf edilen zekâdan, izandan, bilgiden yoksun ifadeler Bigalı hemşerilerimizi de rahatsız etmiş ki, bu durum medyaya ulaştırıldı. Ülkemizin her bir vatandaşı, bu ülkenin ne zor şartlarda nasıl fedakarlıkla kurulduğunu adı gibi bilir. AKP milletvekili Jülide İskenderoğlu’na ve AKP’nin il yöneticilerine sesleniyoruz: Bu milletin canını dişine takıp yoktan var ettiği Cumhuriyetimiz için siz de ‘O dönem mecburi sıkıntıdan tamam dedik’ mi diyorsunuz? Bu ülkede siyaset yapma iddianız varsa, çıkıp bu sorunun cevabını bu millete vermek sizin boynunuzun borcu.  Çıkın sokağa sorun bakalım; kuruluşuyla, ömrü cephelerde geçmiş kurucu kadrolarıyla alay etme hadsizliğini gösterenleri bu ülkenin vatandaşları nasıl karşılıyor? Cumhuriyetimizle, Mustafa Kemal Atatürk’le alay etmeye kalkanların karşısına oturup gevrek gevrek gülebilenlere bu millet ne diyor? Hadsizliği komiklik, akılsızlığı marifet sananlara çiçek verip teşekkür etmek sizi hiç mi utandırmadı, bunun hesabını vereceksiniz…”