ÇASEMDER(Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği) Lokali Kemalpaşa Mahallesi Mehmetçik Bulvarı’nda yeni işletmecisiyle sağlık çalışanlarının hizmetine açıldı. Geçtiğimiz gün düzenlenen açılış törenine Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay’ın yanı sıra birçok dernek üyesi ve sağlık çalışanı katıldı.
 
Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği Lokali’nin açılış töreni geçtiğimiz gün gerçekleşti. Açılış törenine; Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Dernek Başkanı Ulviye Çalıdağ, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, dernek üyeleri ve sağlık çalışanları katıldı.
 
35 senelik sağlık çalışanı olan lokalin emekli olduktan sonra işletmeciliğini yapmaya karar veren Aşkın Turan, sağlık çalışanı olan eşi Selma Turan ile gelen konukları karşıladı. Yeni bir sektöre giriş yapan Turan, sağlık çalışanlarına yaraşır şekilde hizmet vereceklerini söyledi.
 
Lokal işletmecisi Aşkın Turan, “Sağlık Müdürlüğündeki 35 senelik kamu görevimden sonra bu sektöre girmiş olduk. Genelde buradan hizmet alırken, artık hizmet vermeye başladık. Zor bir sektöre girdiğimizin farkındayız ama sağlık çalışanlarına yaraşır bir şekilde hizmet vermek için elimizden geleni yapacağız. İnşallah yüzümüzün akıyla bu işi başaracağız, derneğimizin başkanı Ulviye Hanım’a da çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
ÇASEMDER Başkanı Ulviye Çalıdağ ise, “Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği olarak, 2013’ten itibaren hizmet vermeye çalışıyoruz. Sağlık iş kolundaki hem çalışan hem emekli arkadaşlarımızı mesleki konularda ve halkla aracı olabilmek amacıyla çeşitli kültürel, sanatsal olsun, çevreyle, kadınla ilgili olsun alanlarda çalışmalar yaparak, kurumlar arası dayanışmayı da gözeterek çeşitli etkinliklerle buluşuyoruz. Kendi meslek alanlarımızda çalışırken bunların da ülkenin kalkınmasında, birbirimizi tanımada, halkla bir bütün olmamızda önemli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde anlattı.
 
Çalıdağ,“Bu anlamda sağlık çalışanlarını ve emeklilerine itici gücümüz olan derneğimize öncelikler üyeliğe, arından bu dernek lokaline davet ediyorum. Bunun yanı sıra lokalimizi çok önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Bu anlamda en son yaptığımız işletmeci değişikliği ile daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Sevgili Aşkın Turan yeni emekli oldu. Kendi alanında son derece önemli emekler vermiş ve artık lokalimizde emek vermeye devam edecek. Biz buradaki yarattığı güzellik ve dokunduğu konulara çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 
“Bizim emeklilerimiz çok kıymetli. Bizi hiç bırakmıyorlar. Ben bütün arkadaşlarım adına, bugün burada olan bizleri bırakmayan, hizmet vermekten son derece mutluluk duyan ve bizim yanımızda olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” diyen Çalıdağ, “Pandeminin tamamen bitmediğini çok iyi biliyoruz. Bu yüzden tüm tedbirlerimizi alarak bu açılışı gerçekleştirdik. Pandemi döneminde sağlık çalışanları çok yoruldu. Şimdi biraz olsun dinlenmeleri, nefes almaları için bu lokale davet ediyoruz. Şu anda herkes çok yoruldu. Burada bir çay içmek bile arkadaşlarıyla, iyi gelecektir. ‘İnsan insanın zehrini alırmış’ diye bir söz var, burası sağlık çalışanları için kaçınılmaz bir nimet olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda dernek büromuz da lokalimizin üst katına taşındı. Lokalimiz ve dernek büromuz bir arada” dedi.
 
Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleşerek, lokalin açılışı gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Çalıdağ ve İşletmeci Turan, tebrikleri kabul etti.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN