Ziyarete, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu'nun yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Çelik, Akın Yalman, Şakir Kutluay, Meclis Üyesi İlke Diler ve Genel Sekreter Sema Sandal da katıldı.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, öncelikle Bozcaada Belediye Başkanı seçilen Yahya Göztepe'yi tebrik etti. Göztepe'nin aynı zamanda odalarının üyesi olduğunu belirten Semizoğlu, onun aynı zamanda Ada'nın yerel işletmelerinden birinin sahibi olduğunu ve ailesinin adanın köklü ailelerinden olduğunu vurguladı. Bu durumun, Göztepe'nin adanın sorunlarını ve ihtiyaçlarını yakından bildiği anlamına geldiğini ifade etti.

Semizoğlu, Bozcaada'nın sadece 60 günlük turizm sezonunda 1 milyon ziyaretçiye hizmet etmeye çalıştığını ve buna bağlı olarak çeşitli sorunlarla karşılaştığını dile getirdi. Nitelikli turizmi yaygınlaştırmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi. Ayrıca, ada için ulaşım ve coğrafi konumun eğitimi olumsuz etkilediğini belirterek, bu konuların önemli olduğunu vurguladı. Göztepe'ye her türlü çalışmada desteklerini ilettiklerini belirten Semizoğlu, üyelerden gelen talep ve önerileri de paylaştıklarını aktardı. Semizoğlu, "Semizoğlu; “Öncelikle Bozcaada Belediye Başkanı olarak seçilen Yahya Göztepe’yi tebrik ediyorum. Kendisi aynı zamanda üyemiz, Bozcaada’da bir işletmeci ve ailesinin 6. kuşak temsilcisi. Dolayısı ile Ada’nın sorunlarını, yapılması gerekenleri bizden çok iyi biliyor. Bozcaadamız; 60 günlük turizm sezonunda 3000 kişi ile 1 milyon kişiye hizmet vermeye çalışıyor. Buna bağlı sorunları var. Nitelikli turizmi yaygınlaştırmak için uğraş veriyoruz. Coğrafi konumu ve ulaşıma bağlı olarak eğitimin olumsuz etkilenmesi ise çok daha önemli bir sorun. Sayın Göztepe’ye Bozcaadamız için yapılacak her çalışmada desteklerimizi ilettik" dedi.

Son olarak, Göztepe'ye başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.


Kaynak: Senem Erdem İnal