Çanakkale Mor Pati Derneği, yaklaşan soğuk havalarda sokak hayvanlarının barınabilmesi için ahşap kulübeler yaptı.
 
Zor geçen kış aylarında can dostlara yuva yapma amacıyla harekete geçen Çanakkale Mor Pati Derneği, 25 Eylül tarihinde Cevatpaşa’da bulunan Rotary Parkı’nda kulübe yapımı etkinliği gerçekleştirdi. Kulübeler, destek veren kurumların sağladığı ahşap paletler ile gönüllüler tarafından yapıldı. Gün boyunca devam eden yapımlarının ardından kulübeler, şehrin ihtiyaç duyulan bölgelerine bırakılacak.
 
Hedeflerinin 100 yuva yapmak olduğunu söyleyen Çanakkale Mor Pati Derneği Başkanı Emine Akın, “Önümüz kış biliyorsunuz, geçen sene yaşadığımız travmalardan sonra, aynı şeyleri yaşamak istemiyoruz. Geçtiğimiz yıl, karın altından ölü köpekleri topladık. Bu sene kışa hazırlıklı girmek için çok güzel kulübeler yapıyoruz. Artık yağmur, çamur ve kar çocuklarımızı etkilemeyecek. Gönüllü katılımcılarımızla birlikte hedeflediğimiz kulübe sayısına ulaşabileceğimizi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
 
Yapılan kulübeleri, Çanakkale’de ihtiyaç duyulan Kepez, Dardanos ve Güzelyalı gibi bölgelere dağıtmayı planladıklarını aktaran Akın, “Bizden yuva talebi olanlar derneğimize ulaşabilirler. Valilik, Çanakkale Belediyesi, Kepez Belediyesi, Ersoy Gıda, Dardanel ve İSKO Plastik gibi birçok kurumdan destek aldık” ifadelerini kullandı.
 
Sevi Gözay UĞURLU