Kepez Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Mecliste Ocak ayında alınan ‘salgın döneminde esnafa yardım’ kararlarını Belediye Başkanı Birol Arslan aktardı.
 
Kepez Belediye Meclisi üyeleri, sosyal mesafe kurallarına uyarak Şubat ayı Olağan Meclis toplantısı için bir araya geldi. Toplantıda Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan gündeme geçmeden önce yaptığı konuşmada, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Arslan, “Belediye kiracılarımıza Ocak ayı meclisinde bana ve encümenimize vermiş olduğunuz yetki dahilinde; salgın süresince işyeri kapanan başvuruda bulunan belediye kiracılarımızın kiralarını almıyoruz ve kira sözleşmelerini kapalı oldukları ay kadar uzatıyoruz, işyeri faaliyetleri azalan belediye esnaf kiracılarımızdan başvuruda bulunanların kiralarında salgın süresince yüzde 25 indirim yapma kararı aldık. Kepez Belediyesi olarak her zaman esnafımızın yanındayız” dedi.
 
Dezenfekte ile ilgili bazı bilgiler veren Arslan, “Salgın başladığından bugüne kadar site ve apartmanlar 3 bin 304 kez, işyerleri bin 12 kez, kamuya açık alanlar, çocuk parkları bin 516 kez, kamu kurumları 905 kez, çöp konteynerlarımız 968 kez, belediye binamız ve ek hizmet binalarımız ve halkımızın kullandığı her alan belli aralıklarla düzenli bir şekilde dezenfekte ediliyor. Şu ana kadar 24 hektar alan dezenfekte edildi. Bu çalışmalarda 48 ton dezenfektan kullanıldı. Salgın hastalıktan kurtulmak için birlikte kurallara uymaya devam etmeliyiz. Ayrıca yaz sezonu için haşerelerle mücadele çalışmamıza Ocak ayı itibari ile başladık” ifadelerini kullandı.
 
Başkan Birol Arslan, konuşmasının sonunda Ak Parti grubundan Meclis Üyesi Mehmet Nair’in, sağlık sorunları nedeniyle dilekçe vererek meclis üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.
 
Gündem maddelerinin konuşulmasının ardından toplantı önergelerle devam etti. AK Parti grubunun vermiş olduğu önergede ‘Yasal zaman aşımı süresince geriye dönük son 5 yılda belediyemiz tarafından tebliğ edilen yol katılım paylarının belediye meclis kararı ile iptal edilmesi, ödemesini yapmış olan vatandaşlara yaptıkları ödemelerin iade edilmesi hususunun oylanması’ ifadeleri yer aldı. Önergenin okunması sonrasında mikrofonu alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Vildan Uysal, “Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda mecliste tekrar gündeme alınıp yol katılım paylarının iptal edilmesini ve tekrardan mecliste görülmesini öneriyoruz” dedi.
 
Belediye Başkanı Birol Arslan ise, “Ülkemizde her gün tepkiler var da bizim tepkilerimizi ne kadar gündeme taşınıyor ayrı. Bu konu aylardır tartışılıyor ve bunu Belediye Gelirleri Kanunu 2464.maddesince ‘kanalizasyon ve içme suyu paylarının alınması zorunludur’. Zaten bunu tartışmaya gerek yok. Bunu anlatıyoruz ve bunu her ay anlatıyoruz. 2003 yılından itibaren Kepez Belediyesi’nin yatırım yapmış olduğu bugüne kadar alınmış toplam 19 yılın. 19 yılın 5 yılını almayalım, 14 yıldır aldıklarımıza haksızlık etmiş olur muyuz? Konuştuğumuz her ay aynı şey. Bize bu ülkede geçmediğimiz köprülerden, gitmediğimiz hastanelerden, kullanmadığımız havalimanlarından vergilerimizle para ödetiyorsunuz ama bugün Kepez Belediyesi’nin bütçesinden sadece Hamidiye Mahallesi’ne o dediğiniz yatırımların toplam maliyeti 25 milyon 681 bin 314 TL yatırım yapılmış. Bunların hepsine kredi kullanılmış ve bu krediye karşılık 14 milyon 863 bin lira faiz ödüyoruz. Bizim halktan talep ettiğimiz rakam 12 milyon lira. Bunu da peşin öderseniz yüzde 25 indirim var. Yani Kepez Belediyesi’nin bütçesi, Cumhuriyet Mahallesi’ndekine de ait Boğazkent Mahallesi’ndeki hemşehrilerime ait. Bir adalet istiyorsak önce bu adaleti biz tesis etmeliyiz” şeklinde konuştu.
 
Yol yatırımı, kanalizasyon ve içme suyu yatırımı olmak üzere 3 tane yatırım olduğunu söyleyen Arslan, “Bunun kanalizasyon ve içme suyu katılımı ne bizim ne sizin idarenizde. Belediye Gelirleri Kanunu’nun zorunlu alacaksın diyor. Sadece yol katılımları ise tamam o bizim idaremizde, ama diğer yatırımlar zorunlu. Vildan hanıma sordum kanalizasyon ve su var mı diye bu yüzden sordum” demesinin ardından Ak Parti grubundan sadece ‘yol katılımı’ olarak düzeltme yapıldı ve belediye meclis üyeleri arasında tartışılmaya başlandı.
 
Belediye Meclis üyeleri arasındaki konuşmaların sonrasında önerge oylamaya geçildi ve oy çokluğuyla reddedildi.
 
Gülçin AKIN