Gelibolu Yarımadası’ndaki sokak hayvanlarına yardımcı olmak için kurulan Eceabat Hayvan Severler Derneği (ECEHAYDER) havaların soğuması ile beraber doğan mama eksikliğini gidermek için bağışçılardan destek bekliyor. ‘Yük Paylaştıkça Azalır’ sloganı ile ihtiyaçlarını duyuran dernek, her ay düzenli olarak iki paket mama gönderecek 60 kişi arıyor.
 
Uzun yıllardır Gelibolu bölgesinde sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin yaşaması için kendi imkanları ile çalışmalar yapan ECEHAYDER üyeleri, mama sıkıntısı yaşadıklarını duyurdu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Dernek Başkanı Necla Varol, derneğin kuruluş amacını anlatarak, “Seneler önceydi, bir kamyon köpek ölüsü ile karşılaşmam, çocuk yüreğimle onlarında bir can taşıdığını ölümü hak etmediklerini düşünebiliyordum. Dediğim zamanlarda belediye açık, açık hoparlörden ilan veriyordu, zehirleme yapılacağını hayvanı olanlar dikkat etsin diye. Bu zulüm, bu katliamlar yıllarca devam etti, içimizdeki öfke de kat, kat büyüdü. Birilerinin bir şey yapması gerekiyordu, peki neden bir başkasından bir şey yapmasını bekliyor ve yapmıyorsun diyerek yola çıktım. Öncelikle benim gibi düşünen insanları bulup bir araya getirmem gerekiyordu. Bunun için de ECEHAYDER derneğini kurup benim gibi düşünenler ile dernek çatısı altında toplanıp faaliyetlerimize başladık. Altı yıldır kesintisiz süren kısırlaştırma çalışmalarımızda binlerce sokak hayvanını kısırlaştırdık, birçok hayvanı tedavi ettirdik, her gün yüzlerce hayvanın karnını doyuruyoruz. Bunları yaparken de hiçbir kurumdan yardım görmüyoruz buda en büyük acı” ifadelerini kullandı.
 
“YÜREĞİNDE MERHAMET OLAN 60 KİŞİ ARIYORUZ”
Varol, özellikle kuru mama dağıtımı konusunda bağışlarda çok zorlandıklarını ifade ederek, “Her ay iki ton mama ihtiyacını karşılamak zorundayız, yoksa tüm canlar aç kalır. Kurumlardan beklentimiz ellerini vicdanlarına koysunlar, aslında çok şey beklemiyoruz, bizde bu insanlar için sokakta ki canlara nasıl yardımcı olabiliriz diye sadece düşünseler, bizim için o bile yeter. Hükümetten beklentimiz mecliste yıllardır bekleyen hayvanlara eziyetin suç kapsamasına alınıp çıkartılmasını milyonlarca insan dört gözle bekliyor ve çıkartılmamasına anlam veremiyoruz. Yine de biliyoruz ki hiçbir kurum sokak canları adına hiçbir şey yapmayacak. Bu yük yıllardır olduğu gibi yine bizim üzerimizde olacak. ‘Yük paylaştıkça azalır’ felsefesi ile bir kampanya başlattık. Her ay düzenli olarak 2 paket mama gönderecek yüreğinde merhamet olan 60 kişi arıyoruz” destek çağrısında bulundu.
 
Sevi Gözay UĞURLU