Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, 2020 yılı sona ererken sene boyunca belediye olarak yaptıkları yatırımları değerlendirdi. Oruçoğlu, 2021 yılı için yapmak istedikleri projeleri de anlatarak, 40 milyon TL’lik yatırımı hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.
 
Ezine’nin Geyikli beldesinde 2020 senesinin nasıl geçtiğini anlatan Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, “2020 yılında pandemi süreciyle, yani koronavirüs ile tanıştık. Sadece biz değil, tüm dünya 2020 yılında koronavirüs ile tanıştı. 2020’nin Mart 11’inden sonra Geyikli Belediyesi olarak koronavirüs salgınında vaka sayısının artmasını engelleyecek tüm temizlik hijyen ve tedbirleri aldık. Bu süreç içerisinde vatandaşların alınan tedbirler karşısında yaşadıkları mağduriyet ve ihtiyaçları sosyal belediyecilik kapsamında gidermeye çalıştık. Tabii tedbirler kapsamında yapılan çalışmalar 2020 yılının son günlerine kadar devam etti. Bu çalışmalar 2021 yılında da devam edecek. 2020 yılını acısıyla tatlısıyla geçirdik. Koronavirüs sürecinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarına rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Pandemi sürecinin bence kahramanları da sağlık çalışanları. Pandemi sürecinde canlarını hiçe sayarak Koronavirüs ile mücadele ederken hayatlarını bu uğurda kaybeden sağlık çalışanlarını da rahmet ile anarken tüm sağlık çalışanlarına minnetlerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandı.  
 
“ŞU AN AKSAGAZ İLE GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR”
Oruçoğlu, Geyikli’ye doğalgaz getirmek için çalışmalara devam ettiklerini de belirterek, “ 2020’de Pandemi süreci çalışmalarının haricinde Geyikli Belediyemizin halkına hizmet ettiği çalışmalarında bir yandan devam etmesi gerekiyordu. Belediye olarak rutin çalışmalarımız yıl boyu devam ederken Geyikliyi kalkındıracak projeleri de başlattık, ya da 2021 yılında başlaması için hazır hale getirdik. Bu projelere örnek vermek gerekirse konut projelerimiz vardı.2020 yılı içerisinde konut  projelerimiz başladı bu arada.  1. Etap, 2. Etap Zeytinkent  Evleri. Yani şükür belediye olarak en üst seviyede faaliyetlerimizi 2020'de gerçekleştirdik. İnşallah 2021 daha güzel olur. Kazasız belasız bir hastalıksız bir yıl olur. Yani temennileriniz bu şekilde. Şimdi de kısmet olursa şu an Aksagaz ile görüşmelerimiz sürüyor. Geyikli için doğal gaz ile ilgili bir girişimimiz var. Doğalgazın Geyikli’ye getirilmesi ve Geyikli halkının doğalgaz kullanması konusunda tabii ki sağ olsun AK Parti Milletvekillerimiz Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu da Geyikliye doğal gazın getirilmesi konusunda bizlere büyük destek oluyorlar. Geyikli halkı bize güvendi oy verdi,  biz onlara layık olmak için gecemizi gündüzümüze katıp mücadele devam ediyoruz” dedi.
 
“BU YATIRIMLARDAN EN ÖNEMLİSİ  PAZARYERİ AVM PROJESİ”
2021 yılında Geyikli için birçok projeleri olduklarını söyleyerek, “Geyikli’ye çok güzel bir pazar yeri AVM projemiz var Mart ayında kısmet olsa start alacak 10-12 milyon TL'lik bir proje ve 2021 yılında Geyikli Belediyesi olarak 40 milyon lira bütçe yaptık. Bu yatırımlardan en önemlisi  Pazaryeri AVM projesi. Bu proje Geyikli  için çok büyük bir proje. Bu proje sadece pazar yeri olarak hizmet vermeyecek haftanın 7 günü bütün oradaki halkımıza yazlıkçımıza, misafirlerimize, Geyikli sakinlerine hizmet edecek ve Geyikli esnafına da gelir kapısı olacak inşallah. 2021 yılı projeleri arasında Yine dediğim gibi Zeytin Kent 2. Etap konuklarımız Şubat'ta yine başlıyor. Bu projenin 28 adet konutu satışa çıktı ve hepsi hemen satıldı. Zeytin kent projemizin  1. Etap dediğimiz 50 konutun inşaatı devam ediyor. 2021'de termal su ile ilgili sıcak su ile ilgili kuyu çalışmalarımızı başlatıyoruz.2021 yılında da projelerimiz çok. Geyikli sahilde bir Millet Bahçesi projemiz var, onu kısmet olursa başlatacağız hayata geçireceğiz. Yine geyikli belediyesi olarak  çarşıda  iş merkezi yapıyoruz. Bu iş merkezinin en üst katı Kültür Merkezi, en alt katı belediyemize gelir  getirmesi açısından kiralık dükkanlar olacak. İş merkezinin orta katlarında ise ofis bu ofislerden bazıları satılık olacak tabi ki bu ofislerin satılık olmasının nedeni ise bu iş merkezimizin yapımını finanse etmek. Tekrar söylüyorum 2021 yılında geyikli belediyesi olarak 2021 İnşallah Geyikli' ye 40 milyon liralık yatırım yapacağız” diye anlattı.  
 
“2020 YILI BİZE HER ŞEYDEN ÖNEMLİSİNİN SAĞLIK VE HUZUR OLDUĞUNU HERKESE HATIRLATTI”
Belediye Başkanı Oruçoğlu, son olarak tüm vatandaşların yeni yılını kutlayarak, şunları söyledi: “Tüm bu proje ve çalışmalar bir yana 2020 yılı bize her şeyden önemlisinin sağlık ve huzur olduğunu herkese hatırlattı. Sağlıklı ve huzurlu olabileceği bir yıl yeni bir yıl İnşallah temenni ediyorum hepimiz için. Sağlık ve huzur olunca gerisi bir şekilde oluyor. Hizmetler oluyor çalışma oluyor yani niyet ettikten sonra Allah bir şekilde yardım ediyor oluyor. Onun için en önemlisi sağlık diyoruz. Sağlıklı bir yıl, 2021 yılında İnşallah sağlık bekliyoruz gerisine bütün belediyeler, herkes bu şekilde çözer. Umarız 2021 yılında bu koronavirüs illetinden kurtuluruz ve bu konuda sorun olmaz inşallah. Tüm vatandaşlara ve ülkemize kazasız belasız bir yıl diliyorum.”
 
Gülçin AKIN