Geyikli Eski jandarma karakolu binasını, veteriner hekimlik haline getirerek hizmete sokan Geyikli Belediyesi, bölgedeki sokak hayvanlarının bakımlarını yapmaya devam ederken, bir yandan sahiplendirme çalışmalarına devam ediyor. Ünlü oyuncu Ata Demirer de sosyal medya hesabında, yapılan bu hayvan barınağı için belediyeye teşekkür eden bir paylaşım yaparak, sahiplenmeyi bekleyen sokak hayvanlarına dikkat çekti.
 
Geçtiğimiz günlerde ünlü oyuncu Ata Demirer kendi sosyal medya hesabında, Geyikli Belediyesi’ne ait hayvan barınağını tebrik eden, “Geyikli Hayvan Barınağı iyi olmuş çok sevindim tebrikler. Barınakta her türlü terk edilmiş (yazlıkçı arkadaşlar tarafından) dostlar var, sahiplenmek isterseniz uğrayın” paylaşımında bulundu.
 
Bu duyarlılığından ötürü kendisine teşekkür eden Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, Geyikli Belediyesi Veteriner Hizmetleri Birimi’nde görev yapan Veteriner Hekim Fatma Kaya Bulut ile birlikte gezerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Veteriner Hekim Fatma Kaya Bulut, veterinerlik hizmetlerinde yaptıkları çalışmadan bahsederek, “Öncelikli bizim burada yaptığımız ilk şey; sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesi ve sağlık durumları ile ilgili çalışmalar yapmak. Onları mağdur etmemek için yardımlarına koşmaya çalışıyoruz. Bunun dışında kısırlaştırma işlemleri, iç-dış parazit ilaçları gibi sokak hayvanlarımızın ihtiyaçlarına yetişmeye çalışıyoruz” dedi.
 
Küçük bir bakım evleri olduğunu söyleyen Veteriner Bulut, “Burada sahiplendirebileceğimiz küçük ırklarımız, melez ırklarımız ya da vatandaşlarımızın bırakmış olduğu bakım güçlüğü yaşayan hayvanlarımızı burada himaye altına alıyoruz. Bundan sonraki hayatını tek başına idamesi zor olacak hayvanlarımızın bakımlarına devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“ONLARI HAPSETMİYORUZ”
Birimde bakım altında olan labrador melezi bir köpek ile ilgili bilgi veren Bulut, “Bu annemizin dokuz tane yavrusu var. Bir sitede doğum yapmış ama orada bakımızı zor olacağı için anneyi buraya aldık. Burada doğum yaptı ve şu an yavrular bakım altında. 1 buçuk ayı tamamlayan yavrularımızı sahiplendirebiliyoruz. Fakat sahiplendirme olmasa bile biz bakıyoruz. Bakımı tamamladıktan sonra kendi yaşamlarını idame ettirecek duruma geldiğinde aldığımız noktalara, doğal yaşam alanlarına bırakıyoruz. Onları hapsetmiyoruz” şeklinde bilgi verdi.  
 
“CAN DOSTLARIMIZA HEP BİRLİKTE İYİ BAKALIM”
Hem bakım evinde hem de sokakta beslenmelerine yardımcı olduklarını söyleyen hekim Fatma Kaya Bulut, ekipmanlarının olduğunu ve ihtiyaç halinde sokak hayvanlarına müdahale ettiklerini söyleyerek son olarak şunları söyledi: “Bize çok fazla mama yardımında bulunan, gerekli ilaç yardımında bulunan hayvan severlerimiz var, onlara çok teşekkür ediyoruz. Onun dışında yardım yapmak isteyen, iyiliği ile bize gelmek isteyen herkese kapımız açık. Can dostlarımıza hep birlikte iyi bakalım.”
 
Gizem Tuğçe BAYHAN