Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, uzun süredir koronavirüs salgını kapsamında çalışmalar yaparken, bir yandan ilçedeki diğer projeler için de çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi. Pandemi dönemi olmasından dolayı bazı projeler yavaşlamış olmasına rağmen, üzerine hala çalışmaların yapıldığını dile getiren Başkan Yılmaz, seçim öncesinde vermiş oldukları sözlerin arkasında olduğunu vurguladı.
 
Pandemi döneminde birçok proje üstünde imkanlar ölçüsünde çalışılabildiğini söyleyen Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Birçok farklı projenin şu anda devam ettiğini söyleyen Yılmaz, her birinin hayata geçirileceğine dair söylemlerde bulundu.
 
Başkan Yılmaz, “Pandemi sürecinde elbette işlerimizde yavaşlamalar oldu ama Lapseki’de yatırımlar devam ediyor.  Lapseki artık özel bir yer.  Burası eski Lapseki değil.  Çanakkale 1915 Köprüsü’nün burada olması ile beraber, Türkiye’nin en büyük yatırımlarının bir tanesinin Lapseki’de olması ile birlikte Lapseki değişmeye, gelişmeye başladı ve bundan sonra da hızlı bir şekilde değişeceğini göreceğiz.  Biz de hazırlıklarımızı hep buna göre yaptık.  Yani geçtiğimiz dönem köprünün gündeme gelmesi ve temellerinin atılması ile birlikte Lapseki’de bundan sonra neler olabilir, ne gibi çalışmalar yapmamız gerekiyor diye alt yapımızı ve diğer çalışmalarımızı hep buna göre hazırladık. Elbette ki pandemi süreci dolayısı ile yavaşlama olsa da bugün çalışmalarımız tekrar hızlandı. Bizler vatandaşa verdiğimiz sözlerin hepsinin arkasındayız ve çalışmalarımız hızla devam ediyor” ifadelerini kullandı.
 
KAPALI PAZAR YERİNİN İHALESİ YAPILIP, FİZİKİ OLARAK BAŞLAYACAK
Lapseki’nin uzun süredir beklediği kapalı pazar yeri ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Yılmaz, “Lapseki’de en büyük eksikliklerimizden bir tanesi kapalı pazar yeri projemiz olmuştu. Bu projemiz ile ilgili son kararı da meclisten geçirdik ve çalıştaya gönderdik. Lapseki kapalı pazaryeri yönetmeliği çalıştaydan da onay geldiğinde çalışmalar ihalesi yapılıp, fiziki olarak başlayacak.  Kapalı Pazar yerinin yapılması ile ilgili bir anket başlattık, o ankete göre yeri belirledik. Keşke daha iyi yapabileceğimiz ortamlar olsa da oraya yapsak.  Küçük ya da katlı pazar yeri yaptığınızda istediğiniz gibi olmuyor.  Hele hele şehrin içinde teklif edilen bir yer var orası mümkün değil.  Bu iş tamamen otopark konusuna da bağlı.  Herkes pazara aracı ile gelecek ve bu kadar aracı nereye park edeceksiniz?  Hani diyoruz ya ‘Lapseki genişleyecek’ onun için ileriye dönük de düşünmemiz lazım.  Geçtiğimiz dönem Lapseki Belediyesi olarak satın aldığımız 12 dönümlük alana kapalı pazaryerini planladık.  Meyve toplama alanımızın yan tarafında kuracağımız kapalı pazaryeri ile Lapsekili hemşehrilerimizi pazar yerine kavuşturacağız” şeklinde belirtti.
 
“DOĞALGAZ İŞİ SU İŞİ GİBİ DEĞİL”
Yılmaz, “Lapseki’de doğalgaz çalışmalarımız da devam ediyor ve şu anda Dalyan Bölgesine veriliyor.  Meslek Yüksek Okuluna gitti, o bölgede liselerimiz var o bölgeye çekilecek ve oralardaki yazlıklara verilecek. Lapseki’nin içerisinde verilecek olan yerler var. Şu anda doğalgaz çekilen veya devam edilen yerlerde binalar hep tek katlı veya iki katlı müstakil evler. Şu anda Lapseki vatandaşlarının yüzde 75’ten fazlası doğalgazı kullanıyor. Çünkü ilk başta apartmanların olduğu bölgelere gelir gelmez çekildi.  Bu yıl da yüzde 10’luk Dalyan bölgesine çekilecek. Elbette doğalgaz işi su işi gibi değil.  Özel sektör bir yatırım yapıyor ve yaptığı yatırımın karşılığını almak istiyor. Onun için bölge bölge yapıyoruz. Yine de Lapsekililerin talep ettiği yerlerden ön dilekçe aldık ve bu dilekçelere istinaden en çok nerden talep geldiyse o bölgeye yatırımlar devam ediyor.  Bu çalışmalar önümüzdeki yıllarda da devam edecek” dedi.
 
“HEDEFİMİZ ÖNÜMÜZDEKİ YAZA KADAR BU PROJEYİ BİTİRMEK”
Başkan Yılmaz, yapılması planlanan Millet Bahçesi ve Lampsakos’tan Lapseki’ye projeleri hakkında ise şunları söyledi:  “En önemli projelerimizden bir tanesi de Sahil ile ilgili bir projemiz var. Yaklaşık olarak 80 bin m2’de çalışmalar devam ediyor.  Diğer tarafta olan 40 bin m2’lik yerle ilgili de sağ olsun Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yapılacak olan Millet Bahçesi bölümünü ayırdık.  Millet Bahçesi olarak 40 bin m2’lik alanın da projelendirilmesi bitmek üzere. Tahmin ediyorum ki Aralık ayında ihalesi yapılacak.  Çınarlı Dere Köprü geçişinden itibaren başlayan Millet Bahçesi Projesi, bizim Çökez mevkiine kadar devam ediyor.  Bunun yarısını biz şu anda yapıyoruz ve çalışmalarımız devam ediyor.  Burada fuaye alanları, etkinlik alanları, spor alanlarınsa halı saha yapıldı, voleybol sahası yapıldı.  1 buçuk kilometrelik yürüyüş alanları yapıldı. Çalışmalar daha devam edecek.  Hedefimiz önümüzdeki yaza kadar bu projeyi bitirmek.  Bunun Lapseki’nin önemli projelerinden bir tanesi olduğunu düşünüyorum.  Çünkü Yeni Lapseki Çökez Mevkiine doğru gitti.  Bu proje köprüye kadar gidecek.  Bu projemizin içinde plaj da yer alıyor ve bu plajımızla birlikte köprüye kadar gidecek bir proje.”
 
“LAPSEKİ KÜTÜPHANESİNİ 200 M2’LİK ALANA TAŞIYACAĞIZ”
Kreş ve Gençlik Merkez projeleri hakkında da konuşan Eyüp Yılmaz, “Sahil projesinin içerisinde iki tane daha projemiz var. En başta Gençlik Merkezimiz var.  Gençlik ve Spor Bakanlığımızın da destekleri ile oraya Gençlik Merkezi yapıyoruz.  Çok özel bir bina olacak ve Lapseki’deki bir çok ihtiyacımızı orada gidermiş olacağız. En başta Lapseki’nin içerisinde eski bir belediye binamız var.  Belediyemizin altında da bir kütüphanemiz var. Çok kötü şartlarda bir kütüphane.  Bu bina bittiğinde Lapseki kütüphanesini de oradaki 200 m2’lik alana taşıyacağız. Böylece daha modern bir kütüphane oluşturmuş olacağız.  Yine Lapseki Belediyesi olarak orada bir Kreş projemiz olacak.  100 çocuğumuza bir kreş projemiz var sahil projesinin içerisinde.  Şu andaki kreşimiz pandemiden dolayı belki kapalı ama kreşe gerçekten ihtiyacımız var.  Çocuklarımızı sabah 08.00’da alıp akşam 17.00 mesai bitimine kadar hizmet veriyoruz.  Lapseki’de bir çok ailemizin ihtiyacı var ve bu ihtiyacın giderilmesi için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“BİRÇOK SOKAK HAYVANIMIZ İÇİN KAPASİTESİ DE FAZLA OLACAK”
Başkan Eyüp Yılmaz, hayvan barınağı ve ‘Lapseki Hayat Buluyor’ projesi ile ilgili olarak ise şunları anlattı: “Bunların Yanında Lapseki’de epeydir konuşulan Lapseki Hayvan Barınağı konusu var.  Şu anda geçici bir hayvan barınağındayız.  Yeni Hayvan Barınağı, Bakanlığın da desteği ile birlikte projeleri tamamlandı ve her halde bir ay içerisinde ihalesi yapılacak ve bir ay içerisinde yeni hayvan barınağının yapımına başlayacağız.  Birçok sokak hayvanımız için kapasitesi de fazla olacak.  Hem vatandaşlarımızın talebini karşılamak hem de birçok hayvanın sokaklarda aç ve susuz kalmaması için özel bir barınak yapacağız. Bütün bunların yanı sıra ‘Lapseki Hayat Buluyor’ diye bir projemiz var.  Çınaraltı bölgesinin tarihini koruyacak bir şekilde bir projemiz var.  Bu projeyi de yine Kültür Bakanlığımız ile beraber yapıyoruz. Yakında ihalesi yapılırken detaylarını da vatandaşlarımızla paylaşacağız.  Bunlar sadece devam eden projeler. Başlayacak olan ve süreci devam eden projelerimiz de var. Lapseki’ye yatırım yapmak isteyen bir çok insan var ve bu yatırımlarla birlikte bizim de kendi projelerimiz var.”
 
Gülçin AKIN