Lapseki ilçesinin çeşitli bölgelerinde çalışmaları süren dere ıslahını yerinde kontrol eden Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, bu çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, ilçede bulunan Dalyan Mahallesi’nin hemen yanındaki Ulubay Deresinde yapılan ıslah çalışmaları inceledi. Yılmaz, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl Lapseki’nin içindeki derelerle ilgili su tahkimatı ve ıslah çalışmaları başlamıştı. Bu sene de kaldığımız yerden devam ediyoruz. İlçemizin içerisinde yapılması gereken ıslah edilmesi gereken üç dere vardı. Bunların bir tanesi Ulubay deresi;, şu an ıslah çalışmasını yapıldığı dere.  Diğeri ise yurt deresi ve bir tanede Kökez mevkiinde eski salça fabrikasının arkasındaki Karapınar Deresi idi. Karapınar deresindeki çalışmalar ana asfalta kadar olan bölümde duvar çalışmaları tamamlandı. Yapılacak sadece beton, tel koruma sistemi ve bir de menfezi var” dedi.
 
“İLÇE HALKINA DA HAYIRLI OLSUN”
“Şu an bulunduğumuz Ulubay Deresinde dolgu işleri tamamlandı ve duvar çalışmalarına başladı” diyen Yılmaz, şu bilgileri verdi: “Buranın genişliği iki metre ve Yurt Deresinin de genişliği iki metre. Orada da çalışmanın büyük bölümü tamamlandı beton ve tel koruma işlemleri yapılacak. Bunlar bu yıl içerisinde bitecek olan işler. Burada Dalyan Mahallesi bölgesinde ve Karapınar Deresi için salça fabrikası civarında, zaman zaman Lapseki’deki yoğun yağışlarda bu bölgelerdeki evlerde su baskınları oluyordu ve bu konuyla ilgili çalışma yapılmıştı. Başta Sayın Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan başta olmak üzere bize destek olan herkese çok teşekkür ediyor, ilçe halkına da hayırlı olsun diyorum.”
 
Gülçin AKIN