‘Akın Hali’ albümü ile dinleyicilerin karşısına çıkan sanatçı Mert Gider, “Aslında Bigalıyım. Bir dönem Çanakkale’de yaşadım. Albümümüz yeni çıktı. Dört parçadan oluşuyor. 10 şarkılık albümler yapmak artık zor oluyor ve artık aradaki birçok şarkı kayboluyor. Bu yüzden, ikili şarkılar yapmaya devam edeceğiz” diye anlattı.
 
“EN GÜZEL KARDEŞ YALNIZLIK”
Albümde yer alan şarkıları anlatan Gider, “ ‘Kimin Sesi’, bu şarkı biraz karamsar şeylerden de bahsetmiştim. Mülteci problemlerinden, aslında yapmak istemediği işlere maruz bırakılan insanlardan, duygu olarak anlamlı bir şarkı, çok duygusal bir şarkı.  ‘Yürü’ şarkısında da insanların kendisini motive etmesini gerektiğini anlattım aslında. En güzel kardeş yalnızlık, çünkü önce biz varız. Kendi kendimize bir yol çizmeliyiz oradan gitmeliyiz sonra diğer insanları düşünmemiz lazım. Diğer şarkım ‘Kasvet’. Bu şarkı da toplumsal içerikli bir şarkı. Ankara’da durakta bomba patladığı zaman yazmıştım. Bir şarkım da ‘Bebeksi’. Bu şarkı da ise yaşlı bir adamın ağzından anlatmaya çalıştığım bir parça” dedi.
 
“BU ÖZGÜRLÜĞÜ KENDİSİNE TANIMASI LAZIM SANATÇININ”
“Sözlerin ön planda olduğu bir müzik yapıyorum. Şiirsel bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Bir sonraki yapacağım albümde enstrümanlar değişebilir. O yüzden belli bir tarz ismi söylemek yanlış olur” diyen Mert Gider, “Birbirlerinden farklı profiller sergiliyorum ve zor, aslında insanlar pop yapıyorsanız her şarkıda aynı şeyi almak istiyor. Ben yarın bir tane türkü formunda şarkı yapabilirim ya da elektronik tarzda bir şarkı yapabilirim. Çok farklı şeylerden besleniyoruz müzisyenler olarak. Çok farklı şeyleri seviyoruz. Kendimiz de her tarzda bir şey yapabiliriz. Bu özgürlüğü kendisine tanıması lazım sanatçının. Ben şimdi kaç yaş grubu beni dinleyebildiğini görebiliyorum. 17-22 yaş dinliyordu sonra birden bire 35-49 oldu. Ben bir hedef kitlesi düşünerek yapmadım müziğimi. Kendi kendine şarkılar yolunu buluyor” ifadelerini kullandı.
 
“BİR ARADA OLABİLME ŞANSI BU ASLINDA”
Koronavirüs günlerinde düşüncelerinden bahseden Mert Gider, “Şu anda üretmeye devam ediyorum. Her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum. Her çağda kötü günler olmuş. Bugün de biz buna şahit olduk. Güçlü bir ülkeyiz. Biz temiz bir ülkeyiz. Kolonya diye bir şey var kültürümüzde. Bir arada olabilme şansı bu aslında. Belki de eve kapanıp üretmek zamanıdır. Kitap okumak, yazmak, çizmek zamanıdır. Yakın zamanda yepyeni şarkılarla buluşacağız” diye anlattı.
 
Gülçin AKIN