‘Akustik Live Versiyon’ isimli projede şarkılarını farklı bir tarzda ve slow şeklinde dinleyicilerine sunan Simge, yeni şarkılarla devam edeceğini de açıkladı. Simge, “ İlk videomuz ‘Ne Zamandır’ şarkısıydı. Yeni geçmiş zamanda ‘Ne Zamandır’ akustik çıktı ve CKM konserinin tamamını kaydettirdik. Elimize görüntüler gelince Özgür Aras menajerim, bu şarkı geçen yaz Ozan Doğulu projesinde yayınlandığından beri hep diyordu ki, ‘Bunun akustiğini yap, bu çok güzel olur, bunu duymak istiyorum’. Daha önceden elimizde akustik kaydı da vardı. Sonrasında bunu insanlarla paylaşmak istedik çünkü çok keyifli oldu, bizim içinde unutulmaz bir konser oldu. Benim için de ilk akustik deneyimimdi. Artık dinleyicilerinin akustik şeklinde dinleyebileceği kanalım açıldı. Abone olmayı da unutmasınlar” şeklinde anlattı.
 
“TAM ZAMANINDA ÇIKIYOR BU ŞARKILAR”
“Onun öncesinde dört şarkı birden ‘Ben Bazen’ albümüne renkli renkli filmler çektik. Öncesinde de Sinan Akçıl ile ‘Bir Gideni Mi Var’ çıktı. Bunlar arka arkaya çıktı. Şimdi akustik şarkılarlayız ve yaza doğru inşallah yeni şarkılarla devam edeceğiz” diyen Simge, “Her şeyden önce ülkemizin ve dünyamızın sakinliğe ihtiyacı var. Tam zamanında çıkıyor bu şarkılar. Şu an evde vakit geçiriyoruz, müziğe çok ihtiyacımız var. Müzik olmasa ne yapardık diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
“BUNLAR KLİPSİZ KALAMAZDI, BİZ ÇOK MUTLUYUZ”
Simge, birbirinden farklı şarkılarla çıktığını söyleyerek, “Albümde çok güzel besteler, sözler, aranjeler oldu. Bunlar klipsiz kalamazdı, biz çok mutluyuz bunları yaptığımız için. Önceden bir klip çektiğimde ve internete koyduğumuzda kaç tıklanma oldu diye bakıyordum, şimdi beş tane videoya bakıyorum. Bir ‘Ne Zamandır’ akustik versiyonuna bakıyorum, bir ‘Ram Ta Tam’ şarkısına bakıyorum ve hepsi de çok güzel dinleniyor. Dinleyicime ne kadar çok müzik verirsem, ne kadar çok klibim olursa onlar benim evlatlarım gibi geliyor bana. Hepsini çok sahiplenmiş durumdayım. Çok heyecanlanıyorum, her gün yeni bir şey gibi” dedi.
 
“TÜYLERİMİ DİKEN DİKEN EDEN ŞARKI VAR, ‘HU’ ”
Akustik şarkı söylemenin hissiyatını anlatan Simge, “Büyük keyif çünkü evde bizim yaptığımız şey, aslında sahnede yaptığımız şey. Biz meşk ederiz evde toplanıp arkadaşlarımızla. Eskiler buna ‘meşk etmek’ derler, Türk Sanat Müziği yapanlar, biz de onu yaparken, bunu sahneye taşıyalım, biraz alaturka enstrümanlar koyalım ve albümlerde, pop sahnelerimizde söyleyemediğimiz şarkıları burada söyleyelim dedik. Fikrimiz, ev konseptini yaratıp söylemekti. Mesela ‘Nasıl Geçti Habersiz’ şarkısını söyledim o gece. Sevdiğimiz bir takım arabesk şarkıları yaptık akustik olarak. Albümde benim tüylerimi diken diken eden şarkı var, ‘Hu’ isimli. Babamı kaybetmiştim ve ağlamaktan o şarkıyı bir türlü söyleyememiştim. Kelimesi çok yetersiz kalıyor, benim için o şarkı çok farklı ve ben o şarkıyı bir televizyon programında Rubato ile çalıp, söylerken yine ağladım. Babam aklıma geliyor ve yumruk geliyor bana ve ben ağlamaya başlıyorum. Sonra ben bunu konserde yapmaya karar verdim ve dedim inşallah ağlamayayım. O gün onu da söyledik, onun da videosu yüklenecek. Kendime bunu söylemek zorunda olduğumu söyledim ama duygulanınca insan zor şarkı söylüyor. Yumurta oturuyor sanki boğazına çünkü birini kaybetmişim ve kaybettikten sonra onu düşünmekten bu şarkıyı hiç söyleyememişim. O kadar zor ki… Zor oldu ama yutkuna yutkuna söyledim ve duygularım karşı tarafa geçti” diyerek duygularından bahsetti.
 
“HER KESİMDEN DİNLEYİCİYE ULAŞMAM ‘MİŞ MİŞ’ DÖNEMİ OLDU”
Simge, müzik geçmişindeki dinleyici kitlesine değinerek, “Benim her kesimden dinleyiciye ulaşmam ‘Miş Miş’ dönemi oldu çünkü onu çocuklar çok sevdiler. Çocuklar anneye babaya beni tanıttılar, o da yetmedi anneanneye dedeye tanıttılar ve ben orada 7’den 70’e ulaştım. Benim en büyük kazancım ‘Miş Miş’ oldu. Ardından ‘Yankı’ şarkısını yaptığımda daha üniversite öğrencisi dinleyicisini kaptım. ‘Yankı’ da olduğu gibi altyapısı daha modern olan şarkımı hem büyük olanlar hem gençler algıladı beni. Orada güzel bir şey oldu, tek bir yaş grubuna müzik yapmamış oldum. Sonrasında ‘Prens ve Prenses’ şarkısıyla 40 yaş üstüne hitap ediyorum. Bir baktım benim konserlerime annemin yaşındaki kadınlar da geliyor ve bu yaz mesela Bodrum’da bir masaya gittim ve konuştum. Dediler ki ‘Biz kocalarımızı evde bıraktık, yemekleri koyduk önlerine ve seni izlemeye geldik’ dedi. Yani bunları yaşıyorum ve o kadar hoşuma gidiyor ki! Gittim geldim onlara tatlılık yaptım. Bu kendiliğinden oluştu, özel olarak bir şey yapmadık. Doğal olduk, hissettiğimizi yaptık. Kendilerinden biri gibi görüyor olmaları ile alakalı. Benim kalbimin yansıması karşıya geçiyor diye düşünüyorum. Müziğimi de sevdiler ve beni sahiplendiler. İnşallah böyle devam eder” ifadelerini kullandı.
 
“YOUTUBE KANALIMA VİDEOLAR YÜKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Simge, videolarını yüklemeye devam edeceğini söyleyerek, “Ben bir tek Instagram kullanıyorum şu sıralar. Oradan her şeyi yayınlıyoruz ama zaten şu aralar bütün konserler durduruldu salgından ötürü. Instagramda paylaşıyorum ve bu arada Youtube kanalıma videolar yüklemeye devam edeceğiz. Bu süreçte konser vermediğimiz için yaptığımız konserleri Youtube üzerinden paylaşmaya karar verdik. Simge yazdıklarında kanalım direkt karşılarına çıkacak, oradan takip edebilir. Konserler en az 1 ay daha yok. Sonrasında iyi günlerde, hep birlikte güzel konserle buluşmak dileğiyle” dedi.
 
Gülçin AKIN