Karina Deniz Kültürü Merkezi'nde gerçekleştirilen “Çocuklarla Felsefe Atölyesi” programıyla başlayan etkinlikler, okul öncesi ve ilkokul gruplarına yönelik eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunarak çocukların yaratıcılığını ve düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçladı.

Ayrıca, Barbaros Mahallesi'nde düzenlenen etkinliklerde, sokak tiyatrosu, gösteriler, oyunlar ve spor etkinlikleriyle dolu bir program sunuldu. Bu renkli etkinliklere, çok sayıda çocuk ve aileleri katılarak, 23 Nisan coşkusunu bir arada yaşama fırsatı buldu.

Tahta At Çocuk Şenlikleri kapsamında sahne alan tiyatro oyunları ise büyük ilgi gördü. 20 Nisan Cumartesi günü, Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu Çocuk Tiyatrosu Birimi tarafından sahnelenen “Dudu Kızın Türküsü” isimli oyun ve 21 Nisan Pazar günü sergilenen “Okul Oyunları” isimli oyun, seyircilerden tam not aldı.

Ancak, hava muhalefeti nedeniyle hafta sonu gerçekleştirilmesi planlanan diğer etkinlikler ertelendi. Barış Kordonu, Özgürlük Parkı, Kaz Dağları Parkı ve Arslanca Spor Tesisleri Yanı Çocuk Parkı'ndaki Tahta At Çocuk Şenlikleri ile Çanakkale Seramik Müzesi'nde düzenlenmesi planlanan Arkeolojik Kazı Atölyesi etkinliği ileri bir tarihe ertelendi. Organizasyonun ilerleyen tarihlerde düzenlenmesi planlanarak, bölgedeki çocukların bu keyifli etkinliklerden mahrum kalmayacakları belirtildi.


Kaynak: Şahver Banu Çağlak