Türkülerle tanınan Züleyha, pop müzik tarzında yaptığı ‘Ah Yandım’ parçası ile müzik listelerinde yerini aldı. Yaptığı çalışmalardan bahseden Züleyha, “Her çarşamba TRT müzikte sınırsız ezgilerde müzikseverlerle buluşuyoruz. Doğu-batı birleşimiyle şarkılar türküler söylüyoruz. Ülkemizin renklerini yansıtmaya çalışıyoruz. Etnik müzik ve türkülerden sonra yaptığımız çalışmalardan sonra bir pop müzikle dinleyicimizle buluşmak istedik. ‘Ah Yandım' ı dinlemeyen gençler vardır dedik, bir kez daha onlar için ben seslendirmiş oldum. Umarım beğenilmiştir ve keyifle dinlenen bir eser olur” diye konuştu.
 
“ÖN YARGILARA ÇOK KATILMIYORUM”
“Açıkçası bugüne dek hep özgün eserler ve türküler söyleyen biri olarak pop müzikte biraz risk almış olabilirim” diyen Züleyha, “Zira arada kalan insanlar var, türkü söyleyen biri pop söyler mi diye. Açıkçası ön yargılara çok katılmıyorum biraz da kırmak gerektiğini düşünüyorum. Müziğe aşık olan herkes her türde şarkı söyleyebilir. Ben Lazca da söylüyorum, Kürtçe de söylüyorum. Bu ülkenin renklerini yansıtıyorum. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun bu insanların buluşma noktasının sanatın her dalı olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla farklı güzel keyifli bir duygu. Bir risk aldım ama açıkçası bu riskin de güzel bir risk olduğunu görüyorum sizden gelen yorumlarla” ifadelerini kullandı.
 
“ ‘AH YANDIM’IN FARKLI BİR TINISI VAR”
Şarkının tarzından bahseden Züleyha, “Biz alt yapısını gençlerin biraz daha sevdiği trap dediğimiz bir alt yapı ile hazırladık. ‘Ah Yandım’ın farklı bir tınısı var.  İzel'den dinlenen bambaşka bir renkti benden dinlenen bambaşka. Dürüst olmak gerekirse arada beğenmeyenler de olabiliyor. Neden biraz hızlı diye eleştirenler de olabiliyor. Trap denilen versiyonda eserler bu şekilde ilerliyor, hatta ben biraz daha hızlı olmasını istemiştim müziğin. Ancak bunu uygun gördüler. Dolayısıyla farklı bir duygu elde etti ama inanın çok keyifle yorumladım. Umarım dinleyiciler de aynı duyguya kapılırlar en azından İzel'den aldığı duyguyu alabilirler” şeklinde konuştu.
 
“EN SEVİLEN ALBÜMÜM SON ALBÜMÜM OLDU”
Züleyha, “Bizler daha böyle orta yolda herkese dokunmaya çalışıyoruz. İnsanları memnun etmenin zor olduğunu biliyorum ancak hep söylerim risk almadan yola çıkılmaz başarıya da ulaşılmaz. Bunun avantajlarını ve dezavantajlarını görmüş oldum. İkinci albüm kadın türküleri oldu üçüncü albüm kına gecelerinin vazgeçilmezi oldu ve en sevilen albümüm son albümüm oldu. Akabinde dört tane single yaptım yine türkü formunda. Ancak bu kez bir kez daha belki 90 sonrası olan kuşağı yakalayabilmek için çünkü 90 demiyoruz artık 94'e kadar olan kuşağın biraz daha bizleri yakalayabildiğini düşünüyorum fakat 95 ve 96 sonrası doğan gençlerin birçok eserden yoksun kaldığını biliyorum bu yüzden de belki yeni yeni coverlarla gençleri buluşturmak gerekiyor” diyerek düşüncelerini belirtti.
 
Gülçin AKIN