Koronavirüs salgını ile evlerinde olduklarını belirten Kadife grubu, bu dönemde biraz daha yalnızlaştıkları için yaratıcılıklarını arttıklarını söyledi. Evde kaldıkları süreçte söz yazıp beste yapmaya çalıştıklarını söyleyen Kadife grubu vokalisti Etem Anıl Kartal, “Bu sıkıntılı durumdan bir fayda çıkarmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“TÜRKİYE’DE DİNLENECEK BİR GRUBUMUZ OLSUN İSTEDİK”
Grubun müzik hayatından bahseden Kartal, “Kadife grubu olarak dört senedir birlikteyiz. Bugüne kadar 10 şarkı yayınladık ve yaklaşık 250 konser verdik. Benim fikrim ile bir araya geldik. Tüm Türkiye’de dinlenecek bir grubumuz olsun istedik. Daha önceden daha lokal gruplarda şarkı söylüyordum. Bir takım besteler yapmaya başladım ve Kadife’nin ilk fikirleri oluşmaya başladı. Daha sonra gruptaki diğer arkadaşları davet ettim. İlk önce gitaristimiz Server geldi, daha sonra basçımız Ömer ve en son davulcumuz Gürhan geldi. Dört senedir bir aradayız ve üretmeye uğraşıyoruz. Bizi sevenlerle sürekli iletişim halindeyiz” dedi.
 
“MÜZİK GRUBU, EVLİLİK GİBİ BİR ŞEY”
“İlk başlarda şarkıların sözlerini ben yazıyordum ama son dönemde, özellikle bir buçuk senedir diğer arkadaşlarının da katılımı var” diyen Kartal, “ ‘Ay Kızım’ şarkısının söz ve müziği bas gitaristimiz Ömer’e ait. Çok duygusal, çok güzel bir şarkıydı. Şu anda birlikte yazıyoruz, birlikte karar veriyoruz.  Grup olmak çok kolay bir şey değil, evlilik gibi bir şey. Sürekli bir aradayız ve bir takım küçük sorunlar olabiliyor. Ama dediğim gibi evliliğe benziyor, bazen alttan almalısınız, bazen dile getirmelisiniz. Yaşadığımız küçük sorunları büyütmeden, çözebiliyoruz. Uyumlu insanlar oluşuyor grubumuz. O uyum olmasa hiç kolay bir şey değil. Bunu dört sene sürdürmek ve inşallah daha uzun sürer bu birlikteliğimiz. Birbirimizin kişiliklerine herhangi bir zarar vermeden, fikirlerimizi özgürce söyleyerek yürütmeye çalışıyoruz. Çok kolay olmasa da yürütmeyi başarıyoruz” şeklinde konuştu.
 
“DİNLEYİCİ HEMEN HİSSEDİYOR”
Kartal, şarkıları yazarken duyguların katılması ile ilgili olarak ise, “Bazen bir şeyler yaşamadan yazmak zorunda kalıyoruz ve daha kurgusal olduğunu hissediyoruz. Fakat gerçekten bir şeyler yaşadıysak ve bunu kağıda döküyorsak o zaman dinleyicilerimize geçiyor bu. İkisi arasında çok büyük bir fark var ve dinleyici hemen hissediyor bunu, ‘bu şarkı yaşanmış’ diyor. O duygular yaşanmazsa, o şarkı olmaz. Çünkü müzik ile o kişinin odasına girmiş oluyorsunuz. Duygularını yaşarken yanında siz varsınız. Bizim açımızdan çok önemli bu” dedi.
 
“MÜZİĞİNİZİN TINISINA ÇOK UYGUN KADİFE GİBİ”
Gruplarının ismini koyma hikayesini anlatan Kartal, “Gruba isim koymak gerçekten çok zor. İsim koyamayınca arkadaşlarımızdan yardım istedik ve bir arkadaşımız ‘Kadife’ ismini önerdi. ‘Çünkü müziğinizin tınısına çok uygun kadife gibi müzik yapıyorsunuz’ dedi. Sonra Kadife’ye karar verdik ve bize yakıştığını düşündük” diye paylaştı.
 
“UMDUĞUNU BULAMAYANLAR İÇİN YAZDIK BU ŞARKIYI”
Kartal, yeni çıkan parçaları ‘Kül Ol İstanbul’ hakkında değerlendirmelerini ise şu şekilde paylaştı: “Bu şarkıyı insanın hayal kırıklıkları ile ilgili olarak düşünebilirsiniz. Şöyle bir kurgu vardı kafamda; biz Ankaralıyız ama İstanbul hep uzak bir sevgili gibidir bizim için. Orada konserler veririz, büyük bir kitle vardır İstanbul’da. Oraya taşınan birçok tanıdığımız da var. Şarkıda, ‘Seni yeneceğim İstanbul’ diyen insanların çok büyük bir çoğunluğunun İstanbul’u yenemeyişini ve oradaki mutsuzluğunu yansıtmak istedik.”
 
YENİ ŞARKI ‘GÖZYAŞLARIMA DOKUNDUN’ GELİYOR
“Sürekli üretmeye devam ediyoruz ve devam edeceğiz” diyen Vokalist Kartal, “Yeni şarkımızın kayıtları için çalışıyoruz. İsmi ‘Gözyaşlarıma Dokundun’. Yakın zamanda yayınlayacağız, yeni başka şarkılarımız da var. Hatta bu süreçte daha hızlı üreteceğiz çünkü daha kendimizi izole edeceğiz gibi gözüküyor. Bizim işimiz şarkı yapmak ve bunu yapmaya devam edeceğiz.”
 
Gülçin AKIN