Kendisi hakkında bilgi veren Yasmin Schmidt, “Almanya’da müzik öğretmenliği yapıyorum, bir yandan şarkılar yazıyorum ve şu an için Korona’dan dolayı durduk. Hepimiz karantina altına aldık, bu yüzden çalışmalarıma biraz ara verdim. Şarkım hakkında bahsetmek gerekirse ‘6’,  en sevdiğim şarkılardan biri. Çok yakında bulunan, yani 6 dakikalık uzaklıkta bulunan ama yanı zamanda çok uzakta bulunan, yürümeyen bir ilişkiyi anlatıyor. Ardından ‘Karma’yı çıkarttık.  Karma ise İngilizce şarkı oldu. Almanya’da cihat Çelik ile birlikte çalışıyorum. Bu aralar Almanca ve İngilizce şarkılarıma yoğunlaştım. Birbirimize fikirler atıyoruz, kısa sürede çok eğlenceli projeler yapabiliyoruz Cihat’la birlikte. O yüzden Cihat müthiş biri, onunla çalışabilmek benim için büyük bir şans” dedi.
 
“TÜRKİYE’YE GELİP TELEVİZYON PROGRAMLARINA KATILMAK GİBİ DÜŞÜNCELERİMİZ VARDI”
“İlk çalışmamız ‘İnsanım’ oldu. Çok özel bir şarkı benim için” diyen Yasmin Schmidt, “ Single şeklinde gidiyoruz. Bir sonraki dönemde de albüm çıkarmayı düşünüyoruz fakat şu an için çalışmalarımız biraz durduruldu. Türkiye’ye gelip televizyon programlarına katılmak gibi düşüncelerimiz vardı. Ancak Korona’dan dolayı Almanya’da kalmak zorunda kaldım. Uçuşlar iptal oldu, arabalarla geçişler yasaklandı. Maalesef dünyaya yayılan bir virüs ve maalesef dünyamızın başındaki bu illetin bir an önce geçmesini diliyorum ve programlarının sürmesini diliyorum. Mesela şu anda ders veremiyorum. Hepimiz evdeyiz. Sokaklar bomboş. Almanya zaten dışarı çıkmayan bir ülkeydi. Saat 21.00’den sonra kimse yaşamıyormuş gibi görünüyordu. Şimdi ise kimse yokmuş gibi. Pozitif görmek lazım her şeyi. Bu bize nasıl ders vermek lazım demek lazım” diye konuştu.
 
“ŞARKILAR HAYATIMIN EN UÇ NOKTASINDA”
Schmidt, şarkılar hayatımın en uç noktasında diyerek, “Müziksiz yaşayamam, zaten müziğin içine doğdum. Hayatın her döneminde müzik yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Şarkılarımın söz ve müzikleri bana ait. Çok duygusal bir insanım. Ben sürekli elimle gitarla, bazen gülüp bazen ağlayıp şarkılar yazıyorum. Yaptığım başka bir şey yok. Hep piyano, hep gitar… Hep duygularımı ifade etmeye çalışan şarkılar yazıyorum. Burcum ikizler ve bizler herkesi kendimiz gibi sanırız, müziği sanatı severiz. Duygu durum değişikliğimiz oluyor aslında. Kendimden biliyorum. Bazen modum bir anda düşebiliyoruz bu yüzden bazen kendime sinir olabiliyorum. ‘Neden düşüyor modum’ diye soruyorum kendime. Ondan sonra hemen değişiyorum ve sonra şarkı yapmaya başlıyorum. İçimde birçok insan var gibi” ifadelerini kullandı.
 
“PROJELERİMİZE DEVAM EDİYORUZ”
Şarkı anlamında ilerleyen zamanlarda yapacaklarını anlatan Schmidt, “Şarkı üretmeye devam edeceğim. Cihat Çelik ile birlikte, projelerimize devam ediyoruz. Yeni yeni şeyler yapıyoruz. Almanca şarkılara yoğunlaşıyoruz. Yeni şeyler de denemeye çalışıyoruz. Korona beni şarkı yapmamdan geri almıyor” diyerek duygusal tarzda şarkılar yapsa da haraketli ve neşeli şarkılar yaptığını söyledi. Bu dönemde bol bol şarkı söylemenin ve dinlemenin çok önemli olduğunu da söyledi.
 
Gülçin AKIN