Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla önlemler alınmaya devam ediyor.
Çanakkale’de de bu kapsamda belediyeler kendi sorumluluk alanlarını önlemlerini her geçen gün sıklaştırmaya devam ediyor. Toplu taşıma araçlarından taksilere, cadde ve sokaklarda sürekli dezenfeksiyon işlemi yapılırken, vatandaşlara evde kalmaları yönündeki çağrılar da sürekli tekrarlanıyor. Evde kalan vatandaşlar için düzenlediği sokak konseriyle adından söz ettiren, korona virüsü ile mücadele kapsamında, belediye kademe ekibi tarafından imalatı yapılan dezenfeksiyon tünelini Atatürk  Şehir Meydanında vatandaşların hizmete sunan Çan Belediyesi yeni bir uygulamayı daha devreye soktu.
Belediye tarafından ilçede cadde ve sokaklardaki yaya yollarına bilgilendirme amaçlı stickerlar  yapıştırıldı. Vatandaşların koronavirüs ile mücadele de hijyen kurallarına uyması yönündeki uyarılar bulunan stickerlarda, ‘evde kal sağlıklı kal!’, ‘yüzüne dokunma’,  ‘bol sıvı tüket sağlıklı kal’, ‘sağlığınız için 1 metre mesafenizi koruyun’, ‘risk almayalım gerekeni yapalım’ ifadeleri çeşitli görsellerle yer aldı.
Sevi Gözay UĞURLU