Lapseki’de gerçekleştirilen Demokrasi Yürüyüşünde ilçe protokolü vatandaşlarla birlikte omuz omuza yürüdü. 
15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından Lapseki’de vatandaşlar ile Lapseki Belediyesi’nin birlikte düzenlediği Demokrasi ve Milli İrade Nöbetleri 26. gününde sona erdi. Demokrasiye, Devletin birliğine, dirliğine kast edenlere karşı Çarşı Meydanından yürüyerek İskele Camii yanında düzenlenen programa Hacı İsmail Efendi Camii İmamı Mustafa Sözen'in Kuran-i Kerim tilaveti ile başladı.
 
Kuran-i Kerim tilavetinin ardından Hüseyin Kahraman ve İsmail Efe adlı vatandaşlar şiir okudular. Programımıza İlahiyatçı Yazar, Radyo Yapımcısı Senai Demirci katılarak Lapsekili vatandaşlara hitap etti.
 
Demirci’nin ardından sahneye çıkan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, "Bugün 10 Ağustos Anafartalar Zaferinin 101. Yılı bizim için çok önemli bir gün, ben Çanakkale Şehitlerimiz ve 15 Temmuz şehitlerimiz ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Çanakkale'de ön söz yazıldı ancak 15 Temmuz da bu millet o sözün devamını yazdı. Sizler 15 Temmuz akşamı Başkomutanımızın, Başbakanımızın çağrısını dinlemeseydiniz, meydanlara çıkmasaydınız, belki bizler ve sizler burada olmayacaktınız farklı bir Türkiye olacaktı. Allah hepinizden razı olsun. Göz bebeğimiz başımızın üzerinde yeri var dediğimiz peygamber ocağı dediğimiz kurumdan hainlerin çıkması milletimizi çok üzdü. 15 Temmuz'dan beri sizler 26. gecedir sokaklara çıkıyorsunuz ve tek bir cam dahi kırmadınız. Bu hainler bizim paralarımız ile alınmış silahları bize doğrulttular. Bu millet mermiye göğsünü koydu, tankın altına yattı. Birliğimizi beraberliğimizi dosta düşmana göstermiş olduk. Allah Hepinizden ve Türk milletinden Allah razı olsun” dedi.
 
Başkan Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Halil Özer ve vatandaşlar ile birlikte kol kola yürüyen Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin” Türk Milletinin durması gerektiği yerdi, hepimizin olması gerektiği yerdi. Hepimizin beraberce safa durma zamanıydı biz sadece safa duranlardan bir tanesiydik. Demokrasi nöbetlerinde rabbim bu tür şerlerin karşısında hep beraber safa durmayı,  hep birlikte olmayı her zaman nasip etsin. 15 Temmuz ilçemizde birçok kırılmayı beraberinde getirebilirdi belki o gün yine buralarda belediye başkanı, dostlarımız ile birlikteyken medyadan aldığımız haberler durduğu zaman ne anlama geldiğini o ilin kıymetli mülki idare amirinin açıklama yapmaması veya yapamamasından kaynaklı bir sorun olduğunu hissettik. O gün belediye başkanımız ile birlikte şuna karar verdik evet vatandaşlarımız sokağa inmeli bu süreç tehlikeli bir süreç evet hainleri biliyoruz hainler bu millete kast edecek ama o beraberliği, beraberliği ilçemizde çok kısa bir sürede bir araya getirdik. Kaymakamlık mesleğine başladığımda annem bana “Rabbim seni iyilerle dost etsin, iyilerle dost etsin” demişti. Lapseki’de şükürler olsun hep iyilerle dost oldum o gece o kadar çok dost gördüm ki sokaklarda Allah hepinizden razı olsun” şeklinde konuştu.
 


Kaynak: Haber Merkezi