Lapseki ilçesine bağlı dağ köylerinde ikamet eden vatandaşların, şebeke çekmediğinden ötürü cep telefonları ile konuşamadıklarını belirtmesi üzerine başlatılan çalışma sonrasında baz istasyonlarının kurulumu başlatıldı. Yapılan açıklamada kurulacak dört baz istasyonunun üçünün çalışmasının tamamlandığı bilgisi verildi.
 
 Lapseki ilçesinde bulunan 15’e yakın dağ köylerinde yaşayan vatandaşların, cep telefonlarının çekmediği için konuşma yapamadıklarını belirtmeleri üzerine başlanan çalışmada sona yaklaşıldı. Köyde yaşayan vatandaşların konuyla ilgili serzenişleri sonrasında başlatılan çalışmada, baz istasyonlarının kurulması için yer arayışı ile başladı. AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Halil Özer ve Hasan Engin’in yaptığı ortak basın açıklamasında ise kurulacak olan dört baz istasyonundan üçünün kurulumunun tamamlandığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Son dönemlerde köylerimize hizmetlerimiz artarak devam ediyor. Özellikle grup başkanvekilimizin ve çok kıymetli milletvekilimizin katkılarıyla hizmet etmeye devam ediyoruz. Köylerimizin büyük bir çoğunluğunda cep telefonlarının çekmesinde herhangi bir sorun yoktu. Vatandaşlarımız rahatlıkla konuşabiliyordu fakat 15 kadar köyümüzde yaşayan vatandaşımız cep telefonlarıyla konuşamıyorlardı.”
 
“KÖYLERİMİZE GİTTİĞİMİZDE VATANDAŞLARIMIZIN YÜZÜ GÜLÜYOR”
“Köy ziyaretlerimizde ilk önce muhtarlıklar ve vatandaşlar tarafından bu konu dile getiriliyordu. İlçemize geçmiş dönem ulaştırma bakanı Ahmet Aslan Bey geldiğinde Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan ile birlikte muhtarlarımız ile birlikte kendilerine sorunları ilettik. Ardından bir heyet geldi, baz istasyonu yer araştırması yaptılar ve dört yer uygun görüldü. Uygun görülen dört yerden üç tanesi bitti şu an hizmet veriyor. Diğeri de proje aşamasında. Biten ve hizmet vermeye başlayan Kocabaşlar Köyü mevkiinde bulunan baz istasyonundayız ve buradan yaklaşık 5-6 kadar köyümüz faydalanıyor.  Allah’ın izniyle bir yerde sıkıntılı yerimiz kaldı. İnşallah gerekli işlemler bittikten sonra o da faaliyete geçecektir. Artık köylerimize gittiğimizde vatandaşlarımızın yüzü gülüyor. Biz de mutlu oluyoruz emeği geçenlerden Allah razı olsun.”
 
İsmail ŞEN