Lapseki Kaymakamlığı Proje Ofisi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlenen ‘Kağıt Çöp Değildir’ projesi öğrenciler tarafından sahiplenildi. İlçede öğrenim gören öğrenciler tarafından projeye destek verilmesi ve farkındalık yaratılması amacıyla resim sergisi açıldı.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tüm ülkede başlatmış olduğu Sıfır Atık Projesi kapsamında, Lapseki Kaymakamlığı Proje Ofisi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Lapseki ilçesinde ‘Kağıt Çöp Değildir’ sloganıyla yola çıktıkları projede, okullarda kullanılmış kağıtlar toplanarak, geri dönüşüme gönderilmesinin ardından, tekrar öğrencilere geri dağıtılarak farkındalık yaratıldı. İlçede bulunan öğrenciler de bu kâğıtlar üzerine yaptıkları resimler ile destek verdi.
İlçe Kaymakamlığı’nın salonunda açılan resim sergisine; İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan, proje mimarlarından Resim Öğretmeni Hüseyin Tarık Akkuş ve öğrenciler katıldı.  
 
“BUGÜNÜN ÇOCUKLARININ GELECEKLERİ İÇİN HAZIRLANAN İYİ BİR PROJE”
Yapılan resim sergisi etkinliği hakkında düşüncelerini dile getiren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, “Sıfır Atık Projesi, 2017 yılında başladı geldiğimiz noktada sıfır atık artık mevzuat kapsamına girmiş, bunun yönetmenliği kanun ve kuralları ortaya çıkmıştır. İlçe kaymakamımızın,  milli eğitim müdürlüğünün yapmış olduğu bu proje tamamen bir farkındalık projesi olup aslında bugünün çocuklarının gelecekleri için hazırlanan iyi bir proje. Bu Sıfır Atık Projesinin temelinde herkesin çöp diye tabir ettiği, tamamen atık malzemelerden oluşan ham maddelerin değerlendirilmesi. Bugün burada atık kâğıtlar değerlendirilmiş. Atık kâğıtlardan yapılan resimler çok güzel olmuş. Öğretmenimiz ve öğrencilerini kutluyorum” ifadelerinde bulundu.
 
“BÜTÜN ARKADAŞLARIMI TEBRİK EDİYORUM”
Sergiyi gezerek yapılan eserlerin çok güzel olduğunu söyleyen İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, “Bugün burada ‘Kâğıt Çöp Değildir’ projesinin finaline gelmiş bulunuyoruz. Resim Öğretmeni Hüseyin Tarık Akkuş’un başkanlığında bütün okullarımızda atık olan kâğıtların hepsi toplanarak ve tekrar dönüştürülerek birer resim kâğıdı haline getirilerek çocuklarımıza dağıtılmıştır. Çocuklarımız duygularının yansıttığı kâğıtları bugün birer resim sergisi haline dönüştüğünü görüyoruz. Projede emeği geçen bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. ’Kağıt Çöp Değildir’ sloganıyla başladığımız projemizin hayata geçmesinden dolayı bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Dilvin ALTIKARDEŞ