Lapseki ilçesinde belediye tarafından ilk kez bu sene yapılmaya başlayan sokak iftarlarına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. İlki Dalyan Mahallesi’nde gerçekleşen sokak iftarına Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz da katıldı.
 
Lapseki Belediyesi tarafından düzenlenen sokak iftarlarının ilki Dalyan Mahallesi’nde gerçekleşti. İftara eşi Hacer Yılmaz ile katılan Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ın yanı sıra, Belediye Meclis Üyeleri Metin Yılmaz, Nejdet Çelik, Mustafa Kafadar, Beyti Doğan, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Çırak ve Beyçarılılar Derneği Başkanı Hasan Erkan da katıldı.
 
İftar programında açıklamalarda bulunan Başkan Eyüp Yılmaz, “Bu yıl belediye olarak değişik bir uygulama yapalım istedik. Sizler mahalle olarak bize değil, bizler sizlerin mahallesine gelelim istedik ve bu akşam Dalyan mahallesinden başlıyoruz. Allah’ın izniyle ilçemizin diğer mahalle, sokak ve okul bahçelerinde iftar programları yapacağız. Bu yıl Ramazan programımız 10 gece devam edecek. Yani 10 gece iftar programı yapacağız. Bu akşam ki iftar programımızda vatandaşlarımızı dolaştım ve onlarla sohbetim esnasında bu şekilde bir uygulamanın çok güzel olduğunu söylediler. Biz de bundan çok mutlu olduk. Biz istiyoruz ki bu mübarek ayda hep birlikte ve beraber olalım. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Rabbim tutuğunuz oruçları kabul etsin” ifadelerinde bulundu.
 
İsmail ŞEN