Biga ilçesine bağlı Gümüşçay Beldesinde geçtiğimiz yıllarda oluşturulan şehitlikte yatan ve kimlikleri tespit edilen askerlerin mezar taşları koyulma başlandı. Bu kapsamda Niğde-Koçhisar’lı Seyf Ali oğlu Abdullah’ın mezar taşı 102 yıl sonra koyuldu.Tarihin en kanlı savaşlarının yaşandığı Çanakkale Deniz ve Kara Savaşlarında yaralanan askerlerin tedavileri önce Gelibolu Yarımadasındaki sahra hastanelerinde, burada tedavi edilemeyen askerler ise önce deniz yoluyla Karabiga’ya daha sonrada Gümüşçay (Dimetoka)’da bulunan 3’ncü Menzil Hastanesinde yapılıyordu. Gümüşçay’daki 3’ncü Menzil Hastanesinde şehit olan askerler ise Gümüşçay Mezarlığına defnedildiler.
 
96 yıl sonra şehitlik oldu
Gümüşçay Beldesinde 4 tane mezarlık bulunmasına rağmen şehitlerin yattığı mezarlığa Şehitler Mezarlığı ismi verildi.
Gümüşçay’daki şehitlikte bulunan Çanakkale Şehitleri’nin 2011 yılına kadar ilgi görmediğini fark eden Öğretmen Engin Gürsu, 96 yıl boyunca unutulan şehitlerin künyelerini belirleyerek şehitlik oluşturulması için çalışmalara başladı.
Künyesi ilk belirlenen Adana-Karaisa’lı Mehmet oğlu Ahmet için ilk mezar taşı koyularak şehitliğin ilk adımı atıldı. Daha sonra Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı tarafından başlatılan “Bir taş da sen koy” kampanyasıyla künyeleri belirlenen 59 şehit için çeşitli kurum ve kuruluşların desteği ile Gümüşçay Şehitliği oluşturuldu.
Daha sonra künyeleri belirlenen ve taşları konan 3 şehidimizden son olarak Niğde-Koçhisar’lı Seyf Ali oğlu Abdullah’ın mezar taşının yapımını S.S. 14 Nolu Biga Birlik Küçük Otobüsçüler ve Minibüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Koop. Başkanı Mehmet Sert ve Yönetim Kurulu tarafından üstlenildi.
102 yıl sonra yapılan mezar taşı Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Tarihçi Ömer Aslan ile Araştırmacı Engin Gürsu ve eşi Nazmiye Gürsu beraberliğinde Gümüşçay (Dimetoka) Şehitliğine konuldu.