Bursa’da düzenlenen 15. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BURTARIM 2017) ile 10. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı kapılarını açtı. Bu amaç doğrultusunda Çan Ziraat odası Başkanı Hasan Şahin başkanlığı yönetim kurulu ve üyelerle beraber Perşembe Bursa’ya bir gezi düzenlendi.
 
Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 15 Ekime kadar sürecek fuarlar 7 salon ve 75 bin metrekare açık sergi alanında gerçekleştiriyor. Geçen yıl 48 ülkeden 305 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuarlara bu sene 310 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Bu yılki fuara 420 firma ile bin 216 marka iştirak etti. Fuarlar, traktörden fidana, süt sağım sitemlerinden sulama sistemlerine kadar geniş ürün gruplarını barındırıyor. Her iki fuar, çeşitli ülkelerden iş adamlarına ev sahipliği yapacak. Ayrıca 78 şehirde organize edilen 2 bine yakın otobüsle, sektör ilgililerinin ve profesyonellerin fuara gelmeleri sağlanacak.
 
Fuar sonrası görüşlerini belirten Çan Ziraat Odası Hasan Şahin amaçlarının birlik ve beraberlik olduğunu bu senede bu geziyi tertip ettiklerini belirtti.
 
Muhtarlarımız ve çiftçilerimizle birlikte Bursa Tarım Fuarı için yola çıktık ifadelerini kullanan Başkan Şahin:“ Bu fuarda tarımdaki bütün gelişmeleri gördük. Tarıma yeni katılan ne varsa bu fuarda bulmak mümkün. Fuara dünyanın çeşitli ülkelerinden binin üzerinde iş adamı gelmiş,. Bu yılki fuara 420 firma ile bin 216 marka katıldığını belirledik” tüm üyelerime yönetim kuruluma teşekkür ediyorum. Çiftçimiz mutlu olursa biz de mutlu oluruz. Bu yıl fuara ilginin yoğun olduğunu görüyoruz. Fuara gelenler yeni teknoloji ürünleri tanıma fırsatı bulacaklar. Fuarın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit