Eceabat belediyesine ait sahil sosyal tesislerinde düzenlenen kardeşlik iftar programında konuşan Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, “Mamak Belediye başkanı benim arkadaşım. Çok uzun yıllardır tanışıyoruz. Bu akşam yapılan programın ev sahibi o. Biz ona yardımcı olduk. Allah razı olsun sizlere iftar yemeği vermek istediğini bize söyledi. Nasip bu güneymiş. Bu gün hep beraber olduk. Ağzımızın tadıyla hep birlikte iftar yapacağız” dedi. 

Anakara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Ramazan ayı bizim için çok çok önemli bir ay. İbadet ayı, Kur’an ayı. Ama onun da ötesinde Ramazan ayı kardeşlik, paylaşma ayı, birlik ve beraberlik ayı. Bizler bu iftarı organize ederken tek bir düşüncemiz vardı. Oda Ankara’dan Çanakkale. Çanakkale, Eceabat bizim için milli ve manevi anlamda çok çok önemeli bir yere sahip. Burada şehitlerimiz var. Burası Türkiye’nin kaderinin değiştiği yer. İşte bu kardeşliği perçinleme adına böyle bir etkinlik yaptık Allah kabul etsin.”

Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, günün anısına Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e plaket verdi. İki başkan iftar yemeğine katılan vatandaşları masalarında ziyaret ederek sohbet etti.

Haber: Ercan ÖZÇETİN