Önceki gün kapılarını ziyaretçilere açan sektöründeki tek ihtisas fuarları olan Ekoloji İzmir ile Olivtech, bu yıl “Gurme İzmir” başlığı altında, yerli yabancı tüm sektör temsilcilerini İzmir’de buluşturdu. Gurme İzmir-7. Olivtech Fuarı’na, bu yıl Libya ve İtalya’dan 9 yabancı firmanın da aralarında bulunduğu 336 firma katılıyor. Çanakkale Ticaret Borsası mevcut ürün yelpazesi süt, süt ürünleri, fermente ürünler ve teknolojileri ile daha da zenginleşen Olivtech Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’nda 60 metrekarelik standı ile göz doldurdu. Fuarda Çanakkale Ticaret Borsası C holünde ziyaretçilerini ağırlıyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ'ın organize ettiği Olivtech 7. Zeytin ve Zeytinyağı fuarının açılışına katılan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen “Türkiye'nin sağlıklı fuarları Olivtech ve Ekoloji İzmir, bugün Fuar İzmir'de kapılarını açtı. Bu yıl yedincisi düzenlenen ve Fuar İzmir’de gerçekleşen fuarda borsamız standı ile ilimiz ürünlerini alıcılarla buluşturarak, bağlantı yapmalarına zemin hazırlama imkânına eriştik. Standımızda Borsamız üyesi markalarımız ile İlimize ait zeytin ve zeytinyağlarımızın, süt, süt ürünleri ve fermente ürünlerimizin tanıtım ve tadımları gerçekleştirilmektedir” dedi.
 
“İş bağlantıları kurma olanağı sunuyor”
Çanakkale Ticaret Borsası üyelerinin bir yandan yurtiçi pazar payını arttırmayı amaçlarken bir yandan da yurtdışında yeni pazarlar elde etme olanakları yakalamayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Üzen, Gurme İzmir-7. Olivtech Fuarı’na, bu yıl Libya ve İtalya’dan 9 yabancı firmanın da aralarında bulunduğu 336 firma katıldığını belirterek fuarın uluslararası özelliğinin olması nedeniyle ürünlerin hem tüm Türkiye’de yaşayan tüketicilere hem de yakın coğrafyada bulunan tüketicilerin damak zevkine sunma imkânına eriştiklerini ifade etti. Başkan Üzen, “Organik ürünlerin ve zeytinin anavatanı Anadolu’nun ürün çeşitliliğini ve kalitesini sergilemek ve Türk firmalarının global pazardaki rekabet güçlerini artırmasına yönelik girişimlere destek olmak amacıyla düzenlenen bu fuarın, Borsa üyelerine önemli iş bağlantıları kurma olanağı sunmaktadır. Çanakkale Ticaret Borsası olarak Borsamız üyesi tüm sektör oyuncuları için de fuardan yararlanmaları amacıyla bugün gidiş- dönüş fuar organizasyonu gerçekleştirilecek. Çanakkale, Ezine, Ayvacık, Bayramiç, Çan ve Yenice’de yer alan 100 üyemizin Olivtech ve Ekoloji İzmir Fuarlarını ziyaret edecekler. Uluslararası yarışmalar, zeytinli sohbetleri, Canan Karatay, Sahrap Soysal ve Eyüp Kemal Sevinç gibi ünlü şeflerin katılacağı etkinliklerin düzenlenecek fuar,  29 Nisan'da sona erecek” diye konuştu.

 


Kaynak: Haber Merkezi