DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, DP Çanakkale İl Başkanlığı tarafından Çanakkale Belediyesi Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda partililer ve Çanakkale halkı ile bir araya geldi. Toplantıya, DP Çanakkale İl Başkanı Ahmet Öztürk, Kepez Belediye Başkanı CHP’li Ömer Faruk Mutan ve partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 25’nci Dönem Milletvekili Kürşat Tuna’nın da Uysal’ın yanında yer alması dikkat çekti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından DP İl Başkanı Ahmet Öztürk açılış konuşmasını yaptı.
 
Ardından kürsüye gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye gündemini değerlendirdi. Ülkenin pek çok meselesinin olduğunun altını çizen Gültekin Uysal, “Can alıcı, can yakıcı memleketimizin, milletimizin önünde duran pek çok konumuz var. Ama maalesef bugün Türkiye gerçek gündemini konuşamayan bir ülkedir. Gerçek meselelerini hem demokratik kanallar içerisinde hem hukuki kanallar içerisinde, hem de toplumsal zeminde konuşmamamız için bilerek, isteyerek engellerinde oluşulduğu ortadadır” dedi.
 
Uysal, “Dün PKK ile bu ülkenin geleceğini şekillendirelim dediler. Bir dönem bugün FETÖ dedikleri yapıyla ülkeyi yönetelim dediler. Bugünde bir başka siyasi partiyle beraber kendi önceliklerini kendi zihinlerinin arkasında tuttukları başka planlarını milletin önüne koydular. Uyguladıkları 15 yıllık siyasetle Türkiye’yi içeriden ve dışarıdan operasyona açık hale getirdiler. Ve bugün millete, sizlere ve millete diyorlar ki gelin bu 15 yıllık kötü gidişe son verelim. Türkiye’yi tek adamın inisiyatifine teslim edelim. Değerli Çanakkaleliler burada ortaya koyduğunuz ruh ile bu dayatmayı bizin kabul edebilme imkanımız var mı? Bunu kabul edebilme imkanımız yok. Aklın ve vicdanın kabul etmeyeceği, aklımıza ve vicdanımıza makul gelmeyecek hiçbir teklifi kabul edebilme imkanımız yok”  diye konuştu.
 
16 Nisan’da referandumla oylamasıyla sunulacak olan Anayasa Değişikliğini de değerlendiren Uysal şöyle konuştu: “Bugün anayasa değişikliğiyle beraber milletimize akışının, tarihsel çizgisinin ötesinde bir tek adam rejimini Türkiye’nin kurtuluş yolu olarak 15 yıllık iktidarları vesilesiyle Türkiye’yi içine düşürdükleri beka sendromundan kurtarmak için kendi varlıklarını kaçınılmaz bir kadere dönüştürmek için bizim yegane alternatifimiz haline getirmek istiyorlar. İşte bugün açık yüreklilikle hepimiz hep bir ağızdan Çanakkale’de Hayır diyerek bir vatanının sahibi olduğumuz gibi, yeniden bugünde bir olarak, tek yumruk olarak, Hayır diyerek yeniden bu ülkenin sahibi olacağız”

 


Kaynak: Haber Merkezi