Hareketsizlik, obezite ve zararlı alışkanlıklar hakkında öğrencilerde farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan “Önce Sağlık Projesi” kapsamında Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Mehmet Akif Zaloğlu tarafından imzalanan protokol kapsamında Biga Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Op.Dr.Ahmet Zeren tarafından okullarda öğrencilere“Hareketsizlik, Obezite ve Zararlı Alışkanlıklar “hakkında eğitim verilecek.
 
İmzalanan protokole göre; 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı 2.Döneminde Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaokul ve liselerde Biga Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Op.Dr. Ahmet Zeren tarafından öğrencilere Bağımlılık (Sigara),hareketsizlik, obezite konularında bilgilendirme yapılacaktır.
Seminer çalışması Mart ayı itibari ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün belirleyeceği program dâhilinde yapılacaktır.
 
Biga Gelişim ve Spor Kulübü Derneği yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda profesyonel bisikletçi olan Op.Dr.Ahmet Zeren günümüzde çocuklarımızın ve yetişkinlerin büyük bir çoğunluğunun yeteri kadar fiziksel aktivite yapmadıklarını , sağlıklı bir yaşamın düzenli egzersiz yaparak,yeterli ve dengeli beslenerek aynı zamanda zararlı alışkanlıklardan da uzak durarak olacağını ve yaşam kalitesinin yükseltileceğini söyledi.
 
Proje ile sporun önemi ve gerekliliği vurgulanarak çağımızın hastalıkları karşısında öğrencilerimizin bilinçlenerek sağlıklı bir neslin yetişmesini hedeflediklerini belirtti.