Son teknoloji OCTA ve optik biyometri cihazları hizmete sunuldu
Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Göz Kliniğinde kullanılmak üzere son teknoloji Optik koherans tomografi anjiografi(OCTA) ve optik biyometri cihazları aynı zamanda 2 adet göz muayene üniti İl Sağlık Müdürlüğünün de katkılarıyla hastane bünyesine kazandırıldı.
Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Özkanoğlu “OCTA cihazıyla hastanın damarından hiçbir ilaç verilmeden kişiye zararlı yan etkisi olmayan çekimler yapılabilmekte olup sarı nokta ve diyabetik retinopati gibi retinanın çeşitli damar hastalıklarının görüntülemelerini elde ederek bu hastaların tanı takibini yapabilmekteyiz. Optik biyometri cihazımız ise katarakt ameliyatı sırasında göz içine yerleştirilecek merceklerin ölçülmesinde kullanılan son teknoloji bir alettir. Kliniğimizde de sıkça uygulanan ameliyatlardan biri olan katarakt cerrahisi öncesi ölçümlerimizde artık daha güvenli ve hassas sonuçlar elde etmemiz mümkün hale gelmiştir" şeklinde bilgilendirmelerde bulundu.
Başhekim Op. Dr. Hasan Keser ise, “Hastanemiz ilimizin yanı sıra ilçelerimiz ve şehir dışından gelen hastalara hizmet veren bölgemizin önemli merkez hastanelerinden birisi olmasından dolayı geniş bir kitleye hizmet edecek OCT-A Cihazı ve optik biyometri cihazları sayesinde göz kliniğimizde hastalarımıza çok daha hızlı tanı koyarak tedavilerini gerçekleştireceğiz" dedi. 
Haber Merkezi