Çan 75.Yıl Murat Köse İlkokulu'nun 3-G sınıfı öğrencileri, Belediye Başkan Vekili Harun Arslan'a yönelik taleplerini içeren mektubu sunarak, destek istediler. Öğrenciler, hem okullarında hem de yaşadıkları Çan İlçesi'nde karşılaştıkları sorunları mektuplara dökerek çözüm arayışına giriştiler.

Öğrenciler, bu anlamlı inisiyatifleriyle toplumsal katılımın yaşları ne olursa olsun önemli olduğunu kanıtladılar. Kendi okulları ve yaşadıkları şehirleri daha iyi bir yer haline getirmek adına taleplerini mektuplara döken bu gençler, Belediye Başkan Vekili Harun Arslan'ı ziyaret etmek için harekete geçtiler. Belediye Başkan Vekili Arslan'ı ziyaret ettiklerinde, şikayetlerini, isteklerini ve taleplerini içeren mektupları bire bir kendilerine sunarak, dilekçelerini ilettiler. Başkan Vekili Arslan, öğrencilerle samimi bir şekilde görüşerek taleplerini dinledi ve bu gençlerin beklentilerini göz önünde bulundurdu.

Bu etkileyici toplumsal katılım örneği, gençlerin kendi yaşadıkları toplumlara etki etme ve daha iyi bir gelecek için seslerini duyurma isteklerini yansıtıyor. Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan  Başkan Vekili Harun Arslan  “Çocuklarımız ile güzel ve özel bir günden geleceğe dair minik bir buluşma gerçekleştirdik. 75.Yıl Murat Köse İlkokulu 3-G sınıfı öğrencilerinin isteklerini içeren dilekçelerini aldık; gereğini yapacağız. Çocuklarımızın başımızın üstünde yeri var” diye konuştu.

Haber: Veysel Akın Salkın