Çanakkale İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu, Çanakkale Valiliği öncülüğünde, ÇOMÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne (DİSMER) özel bir belge takdim etti. Bu belge, erişme zorluğu yaşayan hastaların sağlık kuruluşuna girişten itibaren her noktaya kolayca ulaşabilmelerini sağlayan önemli bir adımı temsil ediyor.

Çanakkale Valiliği tarafından takdim edilen "Erişilebilirlik Belgesi", Çanakkale ilindeki ilk sağlık kuruluşuna verildi. Bu belge, binaların, açık alanların, ulaşım hizmetlerinin ve bilgilendirme sistemlerinin engelli bireyler tarafından kolaylıkla kullanılabilir ve güvenli şekilde ulaşılabilir olmasını sağlamayı amaçlıyor. "Erişilebilirlik", herkesin bağımsız ve güvenli bir şekilde hizmetlere ve alanlara ulaşabilmesini temsil ediyor.
 
ÇOMÜ Yetkilileri, Erişilebilirlik Belgesini Takdim Etti
ÇOMÜ DİSMER Başhekim V. Dr. Öğr. Üyesi Celal Genç, Merkez Müdürü Aşkın Güvemli ve İnşaat Mühendisi Salih Zeki Aydın, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlgi Tosun ile birlikte, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu'nu makamında ziyaret etti. Bu özel ziyaret kapsamında, "Erişilebilirlik Belgesi" Rektör Erenoğlu'na sunuldu.
 
Engelsiz Sağlık Hizmeti ve Örnek Yaklaşım
Engelli bireylerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırdığını ifade eden ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, “Fakültemiz ve merkezimiz, engelli bireylerin ağız ve diş sağlığı ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli olan fiziksel, teknik, idari ve eğitsel altyapıyı sağlamıştır. Engelsiz kliniği, engelli bireylere özel olarak tasarlanmış ve donatılmıştır. Merkezimizin internet sitesi, engelli bireylerin online randevu almasını, haklarını ve sorumluluklarını öğrenmesini, mutlu hasta tanıtım filmini izlemesini ve sizi dinliyoruz formunu doldurmasını sağlayacak şekilde erişilebilir kılınmıştır. Merkezimizin personeli, engelli bireylerle iletişim kurmak ve onlara en iyi hizmeti vermek için gerekli olan eğitimleri almıştır’’ dedi.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, belgenin alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek “Engelli bireylerin yaşam kalitesini arttırmak için yaptığınız çalışmaların devamını diliyorum. ÇOMÜ olarak, engelli haklarının savunucusu olmaya ve engelsiz bir üniversite oluşturmaya devam edeceğiz”  diye konuştu.
 
Erişilebilirlik Belgesi İle İlklerin Adı: ÇOMÜ DİSMER
ÇOMÜ DİSMER Başhekim V. Dr. Öğr. Üyesi Celal Genç, ‘’Çanakkale ilinde Erişilebilirlik belgesi alan ilk sağlık kurumu olmanın gururunu yaşıyoruz. Erişilebilirlik tüm vatandaşlarımızın eğitim, sağlık ve rehabilitasyon gibi ihtiyaçlarını giderme yanında toplumsal yaşama dahil olabilmenin en temel gerekliliklerindendir. Ağız ve Diş Sağlığı hizmeti veren bir kurum olarak erişim güçlüğü yaşayan vatandaşlarımızın sağlık hizmetine rahat bir şekilde ulaşabilmesi çok önemsediğimiz bir husus. Sonuçta hepimiz bir engelli adayıyız ve erişim ile ilgili sıkıntıları hepimiz günün birinde yaşayabiliriz. Bu anlayışla, hiçbir vatandaşımızın erişim güçlüğü yaşamadan kurumumuzda sağlık hizmetlerini çok daha konforlu bir şekilde alabilmesi yönünde çalışmalarımızı devam ettirme düşüncesindeyiz. Bu süreçte başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlgi Tosun’a desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Ayrıca hastane müdürümüz Aşkın Güvemli ve İnşaat Mühendisimiz Salih Zeki Aydın’a da bu süreçte gösterdikleri emekleri için teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Haber: Şahver Banu Çağlak