Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm merkezi Bozcaada ilçesi, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve temiz deniziyle tatilcilerin gözdesi haline gelirken, güvenliğin sağlanması için özel bir önlem alındı.

Bozcaada Kaymakamlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı'nın talebi üzerine adanın plaj ve sahillerinde görev yapmak üzere kurulan Atlı Jandarma Timi, turistlerin ve vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla görevlendirildi.
 
Tatilcilerin İlgi Odağı: Hollanda ve Fransız Irkı Atlar
Atlara Erbay ve Candaş isimleri verilmiş olan atlar, Hollanda ve Fransız ırkı olmalarıyla turistlerin ilgisini çekiyor. Tatilciler, güvenlik görevlerini yerine getiren bu özel timin adaya farklı bir ambiyans kattığını belirtiyor ve atlara olan ilgilerini göstermek için onlara havuç verip sevgi gösterisinde bulunuyor.
 
Güvenliğin Arttığı Adada Turistler Memnun
Jandarma Atlı Timi'nin göreve başlamasıyla birlikte adanın plajları ve koyları daha güvenli bir hale geliyor. Tatilciler, güvenliklerinin sağlanmasına katkıda bulunan bu özel timi olumlu bir şekilde değerlendiriyor. Turistler, adanın doğal güzellikleriyle birleşen atlı güvenlik timinin oluşturduğu farklı atmosferi memnuniyetle karşılıyor. Bozcaada, dar sokaklarındaki eski Rum evleri, tarihi kalenin görkemi ve bakir koyları ile tatilciler için büyülü bir atmosfer sunuyor. Atlı Jandarma Timi'nin görevlendirilmesiyle birlikte tatilcilerin huzur ve güven içinde tatillerini geçirebilmeleri sağlanıyor.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak