Göl, son günlerde göz alıcı güzellikteki nilüfer çiçeklerinin açmasıyla adeta bir masal dünyasına dönüşüyor.

Nilüfer çiçekleri, sadece güzellikleriyle değil aynı zamanda nadir bulunan bitkiler arasında yer almalarıyla da önem taşıyor. Bu nedenle, nilüfer çiçeklerini koparanlara, biyolojik çeşitliliğe zarar vermekten dolayı binlerce lira ciddi cezalar uygulanıyor.

Nilüfer Gölü, bölge turizmine büyük katkı sağlarken, gölde görülen lotus çiçekleri olarak da adlandırılan nilüferler, suyun yüzeyinde görkemli bir manzara oluşturuyorlar. Yaklaşık 1 metre uzunluğundaki saplarıyla suyun dibine kök salan nilüfer çiçekleri, gölün su altı dünyasına eşsiz bir dokunuş katıyor.

Nilüfer çiçeklerinin tohumlarının Amazon ormanlarından göçmen kuşlar tarafından taşındığı ve bu şekilde gölde oluştukları düşünülüyor. Geceleri kapanıp suyun altında dinlenen nilüfer çiçekleri, güneşin doğuşuyla birlikte yüzeye çıkarak göz kamaştırıcı bir manzara oluşturuyorlar.

Nilüfer Gölü'ndeki bu doğal güzellik, ziyaretçilerin hayranlıkla izlediği bir doğa harikası haline gelmiş durumda. Ziyaretçiler, nilüfer çiçeklerinin dansını izlemek için her fırsatı değerlendiriyorlar ve göldeki bu eşsiz manzaranın keyfini çıkarıyorlar.

Nilüfer Gölü, doğal güzelliği ve içinde barındırdığı nadide nilüfer çiçekleriyle, Biga'nın gurur kaynağı haline gelmiş durumda. Bu doğal mucizenin korunması ve ziyaretçilere sunulması için yapılan çalışmalar, doğa severlerin takdirini kazanıyor ve gölün eşsiz güzelliklerinin gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlıyor.

 


Kaynak: Veysel Akın Salkın