31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan mahalli seçimlerde Barbaros mahallesi için muhtar adaylığını açıklayan Sezgin Özkan ve muhtar aza adayı arkadaşları Çanakkale Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanını Ayhan Engin’i ziyaret etti.  Özkan ve ekibi Başkan engin ile bir süre sohbet etti.
 
‘’Meslektaşlarımıza Her Zaman Destek Olacağız’’
Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Çanakkale berberler ve kuaförler esnaf Odası başkanı Ayhan Engin, ‘’ Ziyaretimize gelenler isimler misafir değil ev sahibi. Odamız üyesi aynı zamanda benim meslektaşım. Meslektaşlarımızdan, üyelerimizden herhangi bir arkadaşımız yaşamın hangi alanında neresi için yola çıkmış olursa olsun ben meslektaşımızsa gerisi teferruattır diyerek kısa ve öz çok net bir şey söylemiş olayım. Her nerede yaşatılıyorsa ve yaşanıyorsa bizim meslektaşımızla ilgili her şeyin yanında arkasındayız. Etkinliğimizi kamuoyu gücümüzü bilen bilir, bilmeyende durup bir düşünürse kolayca akıl edebilir diye düşünüyorum. Bunun tam merkezinde noktasını yaşayan meslektaşlarımızın kamuoyu algısı oluşturmak bakımından kamuoyuna en güzel yerde olduğunu verebilmek aktarabilmek açısından çok etkili olduğunu biliyoruz. Biz de kamuoyunun her gün onlarca, yüzlerce, binlerce insan iş yerlerimize misafir ederek ilgileniyoruz. Çünkü bizden hizmet alan insanlar bizim toplumumuz da en kısa oturanın yirmi dakika oturduğunu ve yirmi dakika boyunca hayata dair, gündeme dair birçok şeyin konuşulduğunu biliyoruz. Dolayısıyla insanlar konuşa konuşa anlaştığına göre biz de insanlarla konuştuğumuza göre anlaşabiliyoruz diyebiliriz. Yani bu kadar çeşitlilik ile bu kadar güzel esnafların üye olduğu oda başkanı olmaktan son derece mutlu ve gururluyum diyeyim. Sezgin Özkan arkadaşıma da çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. Tırnak içinde şöyle bir cümle vardır yola çıkıp varamayan, yoldan çıkıp varan yoktur. Konu toplumsal ve güzel bir şey olunca herkesin yola çıkmasını tavsiye ederim. Sezgin Özkan arkadaşıma da çıktığı bu yolda her an, her zaman destek olacağımızı elimizden geleni yapacağımızı beyan ederek başarılar diliyorum.” dedi.
 
‘’Herkesin Sorunlarını Ve Sıkıntılarını Çözebilecek Olan Projelerimiz Var’’
 Sezgin “2024 yılı mahalli seçimlerinde Barbaros Mahallesin muhtar adayı oldum. Arkadaşlarımda muhtarlık azalığı için aday oldular. Ben ve azalarım Barbaros mahallesinin sorunlarını ve eksikliklerini biliyoruz. Ben Barbaros mahallesinde esnafım. Barbaros mahallesinde berber işletmen olduğu içinde iş yeri olarak Berberler ve Kuaförler odasına kayıtlıyım. Engin başkanımız her türlü sorunumuzda bizim yanımızda oldu ve sorunları çözerek yolumuzu açtı. Yerel seçimler ile ilgili Barbaros Mahallesi muhtar adayı olacağımı da ilk kez başkanımız Ayhan Engine söyledim. Ayhan Başkanda meslek grubumuzdan böyle bir adaylığın çıkmasının memnuniyet verisi olduğu nu ifade ederek destek olacaklarını ifade olarak çıktığımız yolda ve başarılar diledi. Başkanımızın desteği bizlere güç verdi. Barbaros mahallesinde yaşanan sorunları daha hızlı çözümü ve mahallemizi dahada güzelleştirebilecek genç bir kadroya sahibiz. Barbaros mahallesi de ikamet eden genciyle yaşlısıyla herkesin sorunlarını ve sıkıntılarını çözebilecek olan projelerimiz var. Bu genç kadro ile Barbaros mahallesinde mahalle sakinleri için çalışmak istiyoruz. Bu nedenle bu göreve aday olduk”  şeklinde konuştu.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak