Gelibolu Yarımadası'nda 25 Temmuz 1994 tarihinde başlayan ve 57 saat süren tarihi orman yangınında şehit düşen Çanakkale Orman Bölge Müdürü Talat Göktepe ve 136 orman şehidi, dualarla anıldı.

29. yıl anma programı, Gelibolu Tarihi Milli Parkı'nda gerçekleştirildi. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, şehit Göktepe'nin anısını yaşatmak ve onun gibi vatanı ve doğayı korurken şehit olan orman görevlilerini anmak amacıyla bir program düzenledi. Göktepe anıtı önünde yapılan törene Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Çanakkale Bisiklet Platformu üyeleri ve bölge müdürlüğü personeli katılım gösterdi.
 
Duayla ve Saygıyla Anıldılar
Anma programında şehit Göktepe ve diğer orman görevlileri, dualarla ve saygıyla anıldı. Tören sırasında şehitlerin fedakarlıkları ve vatan sevgisi bir kez daha yürekleri dağladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından törende bir  konuşma yapan Orman  Bölge Müdürü Enver Demirci “Çanakkale Şehitlerimizin canlarını vererek kurtardığı bu topraklardaki ormanlarımızın, yangınlardan zarar görmemesi için Orman Genel Müdürlüğü olarak bugüne kadar 136 çalışanımızı şehit verdik. Meslek büyüğümüz Talat Göktepe’ yi şuanda bulunduğumuz noktada orman yangınıyla mücadele ederken kaybettik. Tüm canlıların yaşam alanı olan Ormanlarımızın yanmaması için hayatını veren 136 Orman Şehidimiz ve tüm Şehitlerimizi yâd ediyor rahmet ve minnetle anıyoruz, etkinliklerimizde bizi yanlız bırakmayan Çanakkale Bisiklet Platformuna teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
 
Haber: Senem Erdem İnal