Çanakkale Belediyesi, Sıfır Atık Genel Belgesi için istenilen tüm kriterleri yerine getirerek 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde faaliyetlerine başladı. Getirilen kriterler doğrultusunda Sıfır Atık Genel Belgesi almaya hak kazandı.

Sıfır Atık Yönetmeliği kriterlerden biri olan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi, Çanakkale Belediyesi Teknik Hizmetler Kampüsü içerisinde belirlenen alana kuruldu. Kurulan Atık Merkezi tüm kriterleri karşılamasıyla birlikte Sıfır Atık Genel Belgesinin sahibi oldu.
1. Sınıf Atık Getirme Merkezi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden onay alınmış ve 2022 yılından itibaren de Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği (ÇAKAB) bünyesinde Tam Ölçekli Entegre Katı Atık Yönetimi (EKAY) Projesi doğrultusunda işletimi sağlanmaktadır.

1. Sınıf Atık Getirme Merkezi, bünyesinde 13 atık kodunu bulunduran, kent genelinde yaşayan vatandaşların atık günlerine uyamama durumlarında bu atıklarını ücretsiz olarak getirebildikleri bir merkezdir. Ambalaj atıkları, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar, Bitkisel Atık Yağlar, Atık Piller, Atık İlaçlar, Tekstil Atıkları, Ömrünü Tamamlamış Lastikler, İri hacimli atıkları vatandaşların bu alana mesai saatleri içerisinde getirebilecektir. Merkezde toplanan atıkların, EKAY projesi kapsamında geri dönüşümü ve geri kazanımı sağlanarak, lisanslı firmalar aracılığıyla bertaraf edilmek üzere lisanslı tesislere gönderilecektir.

Çanakkale Belediyesi’nden yapılan açıklamada,
‘’Kentlilerimizden beklentimiz, atık toplama programlarına uyamadıkları zaman bu 13 farklı atığı haftanın her günü mesai saatleri içinde bu alana getirmeleridir. Daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevre için Geri Dönüşüm yolculuğuna sizde katılın’’ dendi.
 
Haber Merkezi