Ayvacık İlçesine bağlı Gülpınar yakınlarında meydana gelen ve bölgede ağırlıklı olarak Ayvacık ilçesi ve köylerinde hasara sebep olan depremin ardından, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman KUZU, beraberinde AK Partili Belediye Başkanları ile birlikte bölge halkına geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi.
 
Başkan Kuzu’nun yanı sıra, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan, Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkıran, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Evreşe Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak, Ayvacık Belediye Başkanı Ünal Şahin’e de geçmiş olsun dileklerinde bulundular.
 
Art arda gelen depremlerde büyük hasar oluşan Yukarıköy’de oluşturulan çadır kentte, depremzedelerle bir araya gelen Başkan Kuzu, içerisinde genel ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı kumanya yardımını evleri kullanılmaz hale gelen vatandaşlara teslim etti.
 
Deprem bölgesindeki ziyareti esnasında çevre ilçelerin ve beldelerin belediye başkanlarıyla bir araya gelerek incelemelerde bulunan Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu; “Öncelikle Ayvacıklı vatandaşlarımıza ve tüm bölge halkına geçmiş olsun. Rabbim tekrarını yaşatmasın. Allah’a şükürler olsun ki şu ana kadar can kaybıyla karşılaşmadık, inşallah da karşılaşmayız. Şu an Ayvacıklı kardeşlerimizin yanındayız, onların endişelerine ve acılarına ortağız. Devletimiz de Çanakkale Valiliğimiz de gerekeni yapıyor. Çan Belediyesi olarak biz de ne gerekirse yapmaya hazırız.” ifadelerine yer verdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi