Çanakkale Belediyesi yaz aylarının ve genel kentlerin sorunu olan sivrisinek ve karasinek sorununu çözmek için çalışmalarını erkenden yapmaya başladı.

Sivrisinekle ve karasinekle mücadele kapsamında Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Biyosidal Ürün Uygulama ekibi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar devam ediyor. 
 
Temizlik İşleri Müdürlüğü Ocak ayında başlatılan çalışmalar kapsamında; bir kereye mahsus olmak üzere yağmur ve kanalizasyon hatlarına yapılan sıcak sisleme çalışmaları Şubat ayı içerisinde tamamlandı. Mart ayı itibari ile başlayan larva mücadelesi çalışmaları ise kent genelinde devam etmektedir. Özellikle sivrisinek üreme kaynakları olan durgun su ortamları tespit çalışması Ocak ve Şubat aylarında gerçekleştirilmiş ve takipleri Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.
 
Çanakkale belediyesi, sivrisinekle ve karasinekle mücadele kapsamında kentte yaşayan vatandaşların, Belediye çalışanlarına destek olmak amacı ile balkon, bahçe, bodrum katı gibi alanlarda karşılaşabilecek soruların bildirilmesi istendi.
 
Haber Merkezi