“Evde Yazar Sohbetleri” başlığıyla çevrim içi olarak yürütülen ve Çocuk Kültür Evi YouTube kanalı ile sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıma açılan video sohbetlerin şubat ayı konuğu sayısız ödülün sahibi, kendine özgü bakış açısıyla hem çocukların hem yetişkinlerin büyük bir ilgi ve sevgiyle takip ettiği usta karikatürist ve yazar Behiç Ak olacak.
Günışığı Kitaplığı editörlerinden Halil Türkden’in Behiç Ak’la Çocuk Kültür Evi için özel olarak soru cevap şeklinde gerçekleştirdiği; usta yazarın çocukluğundan, yazma sürecinden bahsettiği ve kitaplarıyla ilgili pek çok detaya yer verdiği keyifli sohbet, 19 Şubat2022 Cumartesi günü saat 14.00’te Çocuk Kültür Evi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıma sunulacak.
Etkinliğin ardından yazarın Günışığı Kitaplığı bünyesinde yayımlanan ve yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da büyük ilgi gören kitapları, Çanakkale Belediyesi tarafından Çocuk Kültür Evi atölye programlarına devam eden çocuklara armağan edilecek.

Behiç Ak Kimdir?
Behiç Ak, Samsun’da dogˆdu. I·stanbul’da mimarlık o¨gˆrenimi go¨rdu¨. 1982’den beri Cumhuriyet gazetesinde bant karikatu¨r c¸iziyor. Oyun yazarlıgˆıyla da tanınan sanatc¸ının Fay Hattı, Tek Kis¸ilik S¸ehir, Bina ve Ayrılık gibi tiyatro oyunları yurt ic¸inde ve dıs¸ında sahneleniyor. Film sansu¨ru¨ hakkında o¨du¨llu¨ bir belgesel filmi olan Ak’ın yazıp c¸izdigˆi c¸ocuk kitapları ise ku¨c¸u¨klerin go¨zdesi. Bu resimli kitaplarından bazıları, Japonya’da da yayımlanan Kedi Adası, Ru¨zga^rın U¨zerindeki S¸ehir, Uyurgezer Fil ile Gu¨nıs¸ıgˆı Kitaplıgˆı tarafından o¨zgu¨n bir tasarımla yenilenen Yüksek Tansiyonlu Çınar Ağacı, Bilyeler ve Gökdelene Giren Bulut. Benim Bir Karışım’la bas¸layan “Tombis¸ Kitaplar” dizisinin yanı sıra sanatc¸ının, “Gülümseten Öyküler” adı altında yazıp c¸izdigˆi kitaplar, her yas¸tan okurun bu¨yu¨k ilgisini topluyor. Behic¸ Ak,Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği! adlı c¸ocuk romanıyla C¸ocuk ve Genc¸lik Yayınları Dernegˆi’nin (C¸GYD) 2013 Yılın C¸ocuk Romanı O¨du¨lu¨’nu¨ ve Ankara U¨niversitesi C¸OGEM 2014 C¸ocuk ve Genc¸lik Edebiyatı Roman O¨du¨lu¨’nu¨ kazandı. C¸atıdaki Gezegen ve Tavs¸an Dis¸li Bir Go¨zlemcinin Notları’yla genis¸leyen c¸ocuk romanı koleksiyonuna, son olarak Altı Kırk Do¨rt Dalgası (2020) eklendi. Behic¸ Ak, karikatu¨rlerinden c¸ocuklar ic¸in sec¸tiklerini topladıgˆı Karikatu¨r Kitabı’nın ikincisine Yas¸asın C¸ocuklar! adını verdi (2021). İstanbul’da yaşayan ve kedilere düşkünlüğüyle tanınan Behiç Ak, Türkiye’nin 2022 Hans Christian Andersen Ödülü “yazar” adayı.



Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi