Çanakkale Belediyesi'nin ÇOMÜ kampüslerinde gerçekleştirdiği sıcak çorba ikramı, bu yıl da devam ediyor.
 
Çanakkale Belediyesi, 2014’ten beri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerine, atalık tohumu olan karakılçık buğdayı ile yapılan çorbayı dağıtmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, hafta başında Terzioğlu Yerleşkesi'nde başlayan sıcak çorba ikramının yapıldığı büfeyi ziyaret etti. Gökhan, ÖSEM binası önünde bulunan büfede, öğrenciler ile birlikte çorba içti.
 
Ziyareti esnasında açıklamada bulunan Başkan Gökhan, “Öğrencilerimize sıcak çorba dağıtımı bu sabah itibari ile başladı. Haftanın iki günü burada, iki günü de Anafartalar Kampüsü’nde olacak. Tabii buradaki amacımız, öğrencilerimizin sağlıklı gıdaya erişiminde sorun olabileceğini düşünüyoruz. O yüzden özellikli olarak yaptığımız çorbamızı, güne sağlıklı bir başlangıç yapmaları için dağıtıyoruz. Çorbamızı karakılçık buğdayından üretilen unlar ile gluteni minimum seviyede yapıyoruz. Çorbalarımızı, sağlıkçılarımız ve gıda uzmanlarımızın denetiminde hazırlıyoruz, vitamini, proteini her şeyi içerisinde. En azından çocuklarımız, haftada iki gün çorbaya erişebilecekler. Önceden haftada her gün veriyorduk ancak pandemiden dolayı öğrencilerin sayısı azaldı, online devam edenler oldu, hepsi kampüste değil. Tabii bu süreçte buradaki kantinciler çok zor durumda kaldı. Onları da çok fazla rahatsız etmeden, işlerine engel olmadan dağıtıma devam edeceğiz. Öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde beslenebilmeleri amacı ile çorba ikramlarımıza bu yıl da devam ediyoruz. Afiyetle tüketmelerini temenni ederim” dedi.
 
Çorba ikramları, Terzioğlu Kampüsü’nde Pazartesi ve Cuma günleri; Anafartalar Kampüsü'nde ise, Salı ve Perşembe günleri 08:00-10:30 saatleri arasında kadar devam edecek.
 
Sevi Gözay UĞURLU