30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Masa Tenisi Federasyonu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Masa Tenisi Turnuvası düzenlenecek. 28 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşecek turnuva hakkında detaylı bilgiyi Masa Tenisi Federasyonu İl Temsilcisi Tekin Aygören verdi.
 
30 Ağustos Zafer Bayramı Masa Tenisi Turnuvası ve yeni sezonda gerçekleştirecekleri turnuvalar hakkında bilgi veren Masa Tenisi Federasyonu İl Temsilcisi Tekin Aygören, bu sene ilçe bazında da turnuvalar düzenlemek istediklerini duyurdu.
 
Yeni sezonda Gelibolu, Biga ve Bayramiç ilçelerindeki masa tenisi severlerle buluşmayı amaçladıklarını söyleyen Aygören, hafta sonu gerçekleşecek olan 30 Ağustos Zafer Bayramı Masa Tenisi Turnuvası’na katılmak isteyenler için açıklamada bulundu.
 
“HER İLÇEDE BİR MASA TENİSİ TURNUVASI”
Masa Tenisi Federasyonu İl Temsilcisi Tekin Aygören, “2020-2021 faaliyet planını tamamladık ve yaz tatiline girdik. Şimdi tatil bitince 2021-2022 faaliyet programını hazırladım ve federasyona gönderdim. Federasyon ise faaliyet planını inceleyerek, programı onayladı. Bu dönemde 25’e yakın turnuva var. Bayramlarımız ve özel günlerimizde masa tenisi turnuvası düzenleyeceğiz. Ayrıca bazı ilçelerimizi canlandıralım, masa tenisi faaliyetlerine teşvik etmek amacıyla Gelibolu, Biga ve Bayramiç ilçelerimizde de masa tenisi faaliyeti canlandıralım, insanlara turnuva yapalım görsünler istedik. Çanakkale’de de masa tenisi oluşumu olduğunu görsünler istediğimiz için, ilçedeki sporcuları çağıralım niyetindeyiz. Bu yüzden bu 3 ilçede her ilçede bir masa tenisi turnuvası diyerek bu projeyi başlattık. Faaliyet programımız içinde bu turnuvaları planladık” şeklinde bilgi verdi.
 
DÖRT KATEGORİ OLACAK
İl Temsilcisi Aygören, “İlk faaliyetimiz 15 Temmuz’daydı ve bu turnuvamız da ikinci faaliyetimiz olacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı Turnuvası’nı hafta sonu katılımın daha uygun olması sebebiyle 28 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştireceğiz. Çanakkale Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Salon’da turnuvamızı düzenleyeceğiz. Kategoriler ise şu şekilde; Küçükler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler” şeklinde konuştu.
 
KAYITLAR TURNUVA GÜNÜ GERÇEKLEŞECEK
Masa Tenisi Federasyonu il temsilciğinin amatör branş olduğunu söyleyen Aygören, “Diğer spor branşları gibi değil, amatör oyuncular oynuyor. Katılmak isteyenler 28 Ağustos günü saat 09-09.30 arasında Gençlik Merkezi’ne gelip isimlerini kaydettirmeleri lazım. Ardından kura çekimi gerçekleşecek ve turnuvamız başlayacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı Turnuvası gün boyunca devam edecek” dedi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN