Son zamanlarda sosyal medyada gençlerin siyasete bakış açıları ve beklentileri çok fazla paylaşılır olmaya başladı. İYİ Parti Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Taner Mutlu, bu konudaki gözlemlerini paylaşarak, yeni neslin siyasete bakış açısını değerlendirdi.
 
İYİ Parti Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Taner Mutlu, şu andaki genç neslin siyaset ile ilgisini değerlendirdi. Genç siyasetçilerden biri olan Mutlu öncelikle kendini tanıtarak, “Çanakkale doğumluyum ve 20 yaşındayım. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde öğrenciyim.2002-2019 yılları arasında tam 14 seçim oldu, yani 17 yılda 14 seçim hal böyle olunca bana da bu şekilde sirayet etti sanırım. Aile içinde de siyaset demesek de bir duyarlılık vardı, pek çok konu konuşulur tartışılır aktif olarak. 24 Haziran 2018 seçim sürecinde İYİ Parti ile başladı. Ülke gündemi yaşananlar konusunda farkındalık oluşunca bir şeyler yapmak istedim. Devletimin kurucu esaslarını benimsemiş çizgisi duruşu olan insanına saygılı dinleyen anlayan çözüm üretebilecek bir yerde olmayı amaç edinince İYİ Parti ile tanıştım” dedi.
 
“GENÇLERİMİZ KENDİNİ DEĞERLİ HİSSEDİNCE MUTLU OLACAK”
Gençlerin problemi değil aslı gelecek problemi. Bugünkü sıkıntı 15 yaşındakinin de 10 yaşındakinin de hatta 5 yaşındakinin de problemi. Geleceğe dair kimin umudu var? Eğitim, işsizlik ekonomik sıkıntılar, Bugün bu haldeyken kimin gelecekten umudu hayalleri olabilir” diyen Mutlu, “Türkiye’de gençler bir parti iktidar olduğu zaman mutlu olmayacak. Gençler ülkemizde adalet gelir eşitliği liyakat tekrar sağlandığında gençlerimiz kendini değerli hissedince mutlu olacak. Ben eminim ki İYİ Parti olarak tüm kadrolarımızla ülkemizi hak ettiği konuma tekrar getireceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Gülçin AKIN