AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder’i ziyaret ederek, meclis başkanlığı süreci ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Turan, “Derdimiz kavga yapmak, polemik yapmak değil. Tam aksine son iki polemikten, kavgadan, gerginlikten beslenen insanlara iş nasıl yapılırmış, hizmet nasıl yapılırmış, devlet adamlığı nasıl olunurmuş onu göstermek. Biz daha dün Ülgür Gökhan’ın yanındaydık. Hangi siyasi parti olursa olsun hizmet için biz görüşmeyi görev biliyoruz.  Ancak bu iyimserliğimize rağmen İl Genel Meclisinde iki yıl bunu göremedik maalesef” ifadelerini kullandı.
 
İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder’i makamında ziyaret eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, yerel gündemin sorunları hakkında görüşme yaptı. Yapılan ziyaret sonrasında Çanakkale İl Genel Meclisi hakkında düşüncelerini açıklayan Turan, “Şehrimizin temel meselelerini görüşmek için bir aradayız.  Nejat Bey ile yeni bir İl Genel Meclisi Başkanlığı dönemi uyumlu bir şekilde tüm meseleleri görüşerek yolumuza devam ediyoruz.  Son iki yılı İl Genel Meclisi’nde kayıp yıl olarak nitelendirdiğimiz dönemi geride bıraktık.  Çünkü Vali Bey’in bütçe tekrar görüşülsün demesinden sonraki nezaketsiz tavır başta olmak üzere  ‘Ben Başkanım her şeyi yaparım’ anlayışın ne kadar yanlış olduğu tekrar görülmüş oldu.  Ama taşlar yerine oturdu.  Hizmet etmek isteyenlerin, Çanakkale sevdalılarının daha dengeli, daha sağduyulu bir üslupla yola devam etme imkanı bulundu.  Bugün AK Parti ve MHP’nin ortak ortaya koymuş olduğu adayımızla beraber yeni dönemde çok önemli şeyler yapma vaadimiz var.  Bu gün de ziyaretimizde şehrimizin temel meseleleri başta olmak üzere değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.
 
“İL GENEL MECLİSİ’NDE İKİ YIL BUNU GÖREMEDİK MAALESEF”
“Bu son seçimsiz üç yılı hizmet yılı olarak değerlendirmek istiyoruz.  Derdimiz kavga yapmak, polemik yapmak değil” diyen Turan, “Tam aksine son iki polemikten, kavgadan, gerginlikten beslenen insanlara iş nasıl yapılırmış, hizmet nasıl yapılırmış, devlet adamlığı nasıl olunurmuş onu göstermek.  Biz daha dün Ülgür Gökhan’ın yanındaydık. Hangi siyasi parti olursa olsun hizmet için biz görüşmeyi görev biliyoruz.  Ancak bu iyimserliğimize rağmen İl Genel Meclisi’nde iki yıl bunu göremedik maalesef. Köydeki meseleleri değerlendirirken kime oy verildi diye bakıldı.  Bütçe planlaması yapılırken hiçbir hassasiyet gösterilmedi.  Her şeye rağmen ki hata da olabilir, bütçeden sonra Vali Bey’in uyarısı ‘şunu düzeltin’ demesinde insan bir noktayı düzeltip öyle gönderebilir. Bunu bile yapmaktan aciz olan bir anlayışa maalesef Çanakkale karşı karşıya kalmıştır. Ama geldiğimiz noktada taşlar yerine oturdu, su yerini buldu ve tüm ömrünü siyasete vermiş çok tecrübeli bir dostumuzla beraber yol yürüme imkanı bulduk” diye anlattı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN